Bella ciao (i 2)

Acabe de llegir un comentari que m’ha deixat Luca a l’entrada sobre Bella ciao i no em podia creure el que llegia. Jo deia que el proper 25 d’abril, festa nacional italiana, tornaria a emocionar-me a la manifestació quan cantarem Bella Ciao. Doncs acabe de saber que l’alcalde de l’Alguer, Marco Tedde de Forza Italia, ha prohibit a la banda que toque Bella ciao, perquè diu que vol “evitar divisions, sovint manifestades amb el puny tancat alçat al cel durant la manifestació”.  Li ha contestat Elias Vacca, ex-diputat comunista (ja no en queden de diputats comunistes a Itàlia) de l’Alguer, dient que es cert que Bella ciao divideix, divideix els feixistes dels antifeixistes. Per això és la cançó que es canta el 25 d’abril, festa nacional que commemora l’alliberament d’Itàlia del feixisme i del nazisme.
Llig també que s’estan organitzant, no sé per què em pareix (i espere) que a l’alcalde de l’Alguer li tocarà escoltar moooltes Bella ciao cantades per la gent el proper 25 d’abril.

4 pensaments a “Bella ciao (i 2)

  1. un raconet italià que podriem sentir un poquet més nostre no s’escapa de tindre els seus fabres, rites barberans, amics mallorquins de rasputin, alduys, sireres, etc. Com a casa vaiga.

  2. hi ha un bon comentari de l’alguerès Pasquale Chessa, vicedirector del setmanari Panorama a

    i vàries altres reaccions a partir de la pàgina
    la veritat és que no es comprén per què aquest Síndic, elegit amb més del 65% dels vots l’any passat, s’hagi volgut ficar en un problema, quan, si és ver el que diu, també els anys passats la banda municipal no tocava la cançó, deu ser l’efecte “Tafazzi” 🙂
    o la voluntat de desviar l’atenció d’altres problemes més greus, com es veu a aquest fòrum http://forum.alguer.it/viewtopic.php?id=995

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *