Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 27 d'agost de 2007

Banda Bassotti

A finals dels 80s un grup de joves obrers de la construcció romans va crear una brigada de treball per construir (a les vacances) cases i escoles a països en vies de desenvolupament. Al sí d’aquest grup naix la Banda Bassotti, grup de música reivindicativa que menys de 10 anys després es dissol per la dificultat dels seus membres de combinar la música amb la feina a l’obra.

Tornen a reunir-se el 2001 per celebrar, amb una sèrie de concerts, l’absolució dels seus amics de Negu Gorriak després de la denúncia del general Galindo. El 2003 ix el seu disc Así es mi vida, on, entre altres cançons de lluita de tot el món hi ha la versió de la Processó d’Al Tall que vos he enllaçat més avall.

Fa poc més d’un mes, al final d’un concert a Roma van aparèixer un centenar de fatxes amb barres de ferro i ganivets i la cosa no va acabar en un drama perquè quan els membres de la banda estaven abandonant el recinte del concert van veure que arribaven i van avisar els organitzadors, que van tancar la porta amb la gent dins per impedir que entraren. Només van poder atacar a la gent que ja estava fora, tres ferits, però podria haver estat molt pitjor.

Ara pareix que estan tenint problemes amb l’AVT que els ha denunciat i vol impedir els seus concerts a l’estat espanyol per una versió d’una cançó d’Etxamendi. Ací el comunicat de la banda, i la Processó d’Al Tall una mica ska i amb un bonic accent romà:



  1. va actuar l’any 93 o 94 a Benicàssim, en un concert de solidaritat amb Cuba (?). Crec que els acompanyaven Inadaptats -tal volta erre. Estos dies a Vieiros justaven parlaven del que comentes, perquè havien d’actuar en una ciutat -concert organitzat per l’Ajuntament i els del Pp saltaren perquè donaven suport als terroristes (=ETA). A mi no m’agrada eixa visió que "tenien" i "donaven" del que passa al País Basc.. però bé, si quan van actuar a Benicàssim van dir: "Bona nit Catalunya"….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de música per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent