Un altre país

Un altre país i un altre nom per al bloc.
Marxem d’Itàlia, en un parell de mesos viuré a un altre país i miraré d’explicar-lo ací.
Afegiré un país als països que enyore.
Enyoraré Itàlia, el meu país d’Itàlia i enyoraré Roma, on ja fa temps que no em sento estrangera i on he viscut setze anys plens de meravelles. 
Marxem a Ginebra però viurem a França, a la vora de la frontera suïssa. Encara no sabem on viurem exactament, però viurem a la muntanya, a algun poble als peus del  Jura. Encara hem de trobar casa, i poble, però el país l’hem trobat: el meu nou país es diu Pays de Gex. 

Estic segura que el meu nou país serà tan generós amb mi com ho ha estat aquest, tot i que encara no en sé pronunciar bé el nom.

5 pensaments a “Un altre país

 1. Que tingueu sort companys!  Com diu la canço de Lluís LLach.
  No hi ha molta distància però serà un habitat molt diferent i no sols per la natura.
  No ens coneixem personalment. Et vaig llegir per primera vegada quan la meva filla gran, la Laura s’en va anar aviure a Roma (on encara resideix). Em va cridar l’atenció el bloc d’una noia que podía tenir una edat semblant, que ja feia anys que hi era i que s’havia adaptat molt bé, sense perdre les seves arrels. Despré t’he anat seguint per qué com a tú m’agrada la literatura (des que la Laura és a Roma he après l’italià llegint: primer una prosa més asequible com la de Susana Tamaro i Paolo Giordano després vaig descubrir Erri De Luca i ja n’he llegit mitja dotzena de les seves noveles i he anat avançant: Dino Buzzati, Cesare Pavese, Claudio Magris…(aquest últim encara em costa, vaig lenta i necesssito sovint el diccionari però la seva prosa em sedueix!).  Si tens alguna recomanació per a mí, serà benvinguda.
  Ara inicies una nova etapa en la que també hi tinc una coïncidencia: vaig viure dos anys a Ginebra quan era jove. Hi vaig anar sola en acabar els estudis per fugir del món gris i tancat del franquisme i per consolidar el meu francés. Em vaig matricular a l’universitat Internacional i vaig trobar una bona feina en un despatx d’agents de Canvi i Borsa que operaven a la Borsa de Madrid i a la de Barcelona. Una sort! i just devant del llac: veia el jet d’eau per la finestra.
  No t’aborreixo més. Molta sotr i en mig del trasbalç  i no oblidis el teu bloc. Esperem les teves impressions sempre ben colpçades.
  Dolors.  
 2. Avui m’has dit que has canviat el nom del teu bloc …. i ràpidament l’he cercat.
  Jo també enotyaré i molt els teus apunts de Roma. Sempre és un trasbals els canvis, i dels grans, i aquest és important, però sí, jo també us acompanyo amb les vostres il.lusions. Ara començarem a estimar el Pays de Gex, perque hi viurà una blocaire estimada juntament amb en F. i anirem fent camí.
  Abraçada d’any nou. 
 3. Molta sort i moltes noves i bones històries Maria!
  Jo també t’he anat seguit perquè vaig viure a Itàlia i les teves cròniques m’han obert finestres de literatura, política, cultura i tradicions. Espero que ara ens obris finestres de la petita Suïssa.
  Et seguim. No deixis d’escriure!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *