Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 5 de juny de 2013

Pasolini Roma

L’altre dia em vaig reservar dues hores lliures a Barcelona per anar a veure l’exposició sobre Pasolini i Roma al CCCB. Me’n va sobrar una.
Tenia moltes ganes de veure-la i moltes expectatives, havia vist fa dos anys la de la Trieste de Magris i em va encantar. M’esperava alguna cosa semblant aquesta volta, però no. No és una exposició sobre Pasolini i Roma, és una exposició sobre Pasolini (que no és poca cosa).
A la de Magris havien reproduït molt creativament alguns dels trets i indrets de Trieste, basant-se en l’obra de Magris. Senties la bora (el vent que bufa a Trieste) en entrar, passejaves pel mercat escoltant totes les llengües que s’hi parlen, entraves a la llibreria de Saba, al magatzem on encara hi són els mobles dels pròfugs d’Ístria, passejaves per la plaça de l’Unità i pel Danubi…, el món de l’autor triestí i les atmosferes que descriu t’envoltaven des que entraves i t’hi transportaven.
L’exposició sobre Pasolini és una excel.lent mostra de documents sobre l’autor: fotos, manuscrits, cartes i filmacions. Cap novetat, cap espai creatiu, tot ordenat cronològicament i ben explicat, però res més.
Si vos interessa Pasolini vos agradarà l’exposició i valdrà la pena visitar-la, però no vos espereu la Roma de Pasolini perquè no hi és. Una llàstima.



  1. Escolto i llegeixo diferents opinions sobre aquesta exposició. I coincideixen algunes amb tú, es tracta de saber, conèixer i veure més de Passolini, Roma no hi és.
    Fins i tot he escoltat que pots veure mostres de la catalonfília de’n Pier Paolo Passolini, escrits, traduccions, i no sembla que la gent ho sàpiga quan surt al carrer, que ho ha vist.
    Ja t’ho diré ….. Tinc previst anar-hi aquesta setmana. 
  2. A mí m’ha agradat molt, jo no anava a veure Roma, anava a coneixer una mica més al personatge i l’he trobat, a ell i al seu món que va molt més ellà de Roma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent