Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

calor

Aquest estiu ha fet molta calor (i diuen que encara no s’ha acabat), ja ho sé que per allà (del lado de allá) també n’ha fet molta, però ací n’hem tingut més. No crec que haja anat pitjor que altres anys, però enguany ha hagut una novetat que ens ha fet patir més. Els diaris, des de començaments de l’estiu, van començar a donar nom als anticiclons i a les onades de calor i a regalar-nos titulars catastròfics. No sé si van ser els diaris o si només se’n van fer ressó dels noms que hi donen els meteoròlegs, però el cas és que vam començar amb Annibale, després Scipione, Caligula i Nerone. Acabada la història antiga vam passar directament a Lucifero. Ara, una cosa és suar perquè és juliol i una altra de ben diferent estar sota les urpes de Calígula, no és el mateix. Això ha donat color a les converses d’ascensor i de parada del tramvia, si un diu quina calor que fa i la resposta és: clar, estem a l’agost, és una cosa, si la resposta és: és que acaba d’arribar Lucifero, doncs sues més, ho he comprovat empíricament.
Ara estem sota Poppea, que acabe de veure a la wiki que era dolenta, va ser amant i esposa de Neró i va fer assassinar unes quantes persones. No sé perquè li han donat aquest nom a aquesta perturbació, ens ha regalat un cel amb núvols preciosos, una mica de fresca i una mica de pluja.
Ja tremole, si la cosa continua aquest hivern i comencen amb noms de mitologies nòrdiques ens morirem de fred.



  1. El dia que vam arribar a l’aeroport de Nàpols em vaig espantar al llegir al diari que ens rebria Lucifero en persona! Sort que estàvem curats d’espants ja que pocs dies abans havíem estat per Granada a 45º …
  2. Del tot oportuna la teva apreciació. Em recorda l’acudit del cent peus amb el que uns infants hi jugaven mentre li comptàven les potes…fins que van saber que en tenia cent i els va fer por i el goig del joc es va acabar. Mira, saps que et dic? que ens deixin fer, ja ens en sortirem com puguem.
  3. Una bona troballa. Si les tempestes tropicals i huracans tenen noms, per què altres fenòmens meteorològics no n’haurien de tenir? M’hi jugo un peix que d’aquí quatre dies els de TV3 importaràn l’idea.
    Que bo, quan a l’ascensor pugui preguntar al veí “que tal noi, com portes l’Escipió? I si l’anomenen Ciceró, per exemple,  semblarà que parlem de clàssics! 
    Molt bo tanmateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent