El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

24 d'abril de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Lectures de Sant Jordi

És sobretot per Sant Jordi que s’escampen d’un temps ençà les maratons de lectura en veu alta arreu del país. I arrelen de pressa, potser perquè tenen aire de festa i són una invitació diguem-ne pacífica a la lectura. &
Així, ahir, a la Rambla Nova de Tarragona es va llegir la poesia de Montserrat Abelló. L’Ajuntament i els Serveis Territorials de Cultura van voler celebrar així els seus noranta anys. Em diuen que hi han participat alumnes de batxillerat, que porten dies preparant-ho i, per tant, treballant els versos a classe. La Montserrat no ha pogut baixar-hi –prou greu que li sap– i els organitzadors em demanen que respongui jo les preguntes que el conductor de l’acte havia preparat per a ella. Parlo, doncs, de la seva poesia cristal·lina i de la força de les paraules simples, abans de tornar a llegir en públic aquell poema que pregunta: 

On trobar 
la paraula tan buscada?  

Després de sopar es va tancar al Teatre de Palafrugell la lectura d’una obra de Josep Pla. Aquest any, el cinquè, van escollir Aigua de mar i el fragment que clou, farcit de canonges, sembla escollit perquè el digui Joan Enric Vives, bisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra. Abans havia estat el torn de l’alcalde, Lluís Medir, i encara abans vaig posar la veu a una descripció dels francesos que hauria pogut provocar un conflicte diplomàtic. Som els tres últims d’una corrua de 321 persones que des del migdia han fet ressonar les paraules de Pla a la seva vila natal. Tota una demostració, si voleu, de popularitat.
Els escriptors i els seus personatges
14.10.2012 | 11.50
A Sense categoria
Sol, sota el sol
14.09.2009 | 9.54
A Sense categoria
Leveroni, essencial
22.06.2010 | 6.55
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.