oferta

Ahir va obrir una nova botiga d’una cadena d’electrònica i electrodomèstics a Roma. Es veu que havien publicitat grans ofertes, mòbils, teles, tot a preu de saldo.

Els milers i milers de persones que van anar a comprar-se l’enginy somiat van bloquejar mitja ciutat, literalment. El nord de Roma va estat bloquejat tot el matí, i de rebot va patir també la resta de la ciutat. 250 policies municipals intentant posar ordre, mercats tancats, quilòmetres i quilòmetres de trànsit aturat, milers de cotxes bloquejats, Ponte Milvio* convertit en un aparcament, quasi meitat de les línies d’autobús afectades, milers de persones que anaven a treballar bloquejades a un autobús o al cotxe…

Jo ja fa molta estona que no entenc res.

(*El pont de la foto és Ponte Milvio, un dels més antics de Roma, de fet bona part del pont és d’època romana. La primera menció escrita al pont és del 207 a.C. i explica el retorn de la batalla del Metaure, a la segona Guerra Púnica, tot i que, segurament, aleshores el pont era de fusta.
Va ser a eixe pont, ja de pedra, on va tindre lloc la Batalla de Ponte Milvio, al 312 d.C., amb la victòria de Constantí sobre Maxenci i va ser també al pont on Constantí va tindre la visió d’una creu al cel amb l’escrit In hoc signo vinces, que va determinar la seua conversió al cristianisme i la cristianització de l’Imperi.
El pont va patir danys i restauracions en època medieval, el 1849 Garibaldi el va fer saltar per impedir l’avanç de les tropes franceses i l’any següent Pius IX el va restaurar afegint una estàtua de la Marededéu.)

3 pensaments a “oferta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *