canvi

No s’ho esperava ningú. A Bolonya i a Torí ajuntament d’esquerres sense segon torn. A Nàpols els vots obtinguts per un jutge (un jutge!) obliguen al segon torn, però la gran sorpresa, la notícia, és Milà, on Berlusconi havia plantejat la campanya com un referèndum sobre la seua persona, a la ciutat on mai, mai, ha hagut un alcalde d’esquerres, on el candidat del PD pensava que si anava bé potser podien forçar el segon torn… la patacada a Berlusconi i el seu partit ha estat monumental, aniran al segon torn amb un avantatge per l’esquerra de més de sis punts. I l’altra sorpresa és que els vots perduts per l’amo no els ha recollit la Lega, que ha perdut també uns quants punts a les capitals del nord on s’ha votat. Tot això amb una participació més alta que la darrera volta.
Ara, si la campanya fins ara ha estat d’una brutalitat inaudita (l’alcaldessa de Milà aprofitant que té el darrer torn de paraula a un debat a la tele per dir que els seu contrincant va ser condemnat per terrorisme -notícia falsa, però com que ve de l’esquerra extraparlamentària dels 70s, ho va amollar igual- i a partir d’ahí l’amenaça de que l’extrema esquerra arribe a l’ajuntament, un dels diaris de Berlusconi amb un títol d’un pam ‘fora les BR de les llistes’…, no vull ni pensar com seran els quinze dies de campanya que queden ara per al segon torn, però que el to apocalíptic, les amenaces, els insults i les mentides no hagen funcionat és una bona notícia.
No sé quina conclusió trauran els analistes polítics (segur que Miguel Mora a El País ho explica molt bé) quan tinguen totes les xifres, la meua és que un número considerable de votants de Berlusconi, a la seua ciutat, ja no el voten, que ja no pot comptar amb molts dels vots ‘incondicionals’ que tenia segurs des de fa anys, que aquesta volta, finalment, alguna cosa està canviant també en l’electorat de Berlusconi. I és, hi estareu d’acord, una gran notícia. 

6 pensaments a “canvi

  1. Hi estem d’acord, ausades que hi estem. Prou saps que el teu país d’Itàlia (i les seues regions, províncies i ajuntaments) és també molt el nostre país d’Itàlia: «et è questo del seme, / per piú dolor, del popol senza legge…»

  2. Realment és una bona notícia, sembla que la societat italiana acaba de despertar. Si ells ho fan, potser ho farem els valencians també, algun dia? És una notícia esperançadora.

  3. Jo, que sóc italiana, de moment encara no m’ho crec…
    De tota manera, espero que alguna cosa estigui canviant de debò, tant a Itàlia com a València, i que algun dia ens despertem tots en un món normal…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *