Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

Publicat el 29 d'abril de 2011

beatus ille

Supose que viure a Londres aquests dies de Royal Wedding, sobretot si es viu propet d’on passa tot deu de ser una espècie de malson. Doncs viure a Roma també. L’1 de maig, a Roma se celebra des de fa anys il concertone, un mega concert organitzat pels sindicats a la plaça San Giovanni Laterano, que bloqueja mitja ciutat i dura des de les 3 fins a la nit. Enguany l’altra mitja estarà bloquejada per la beatificació de JPII (qui ha triat la data és un geni).
Al concertone de l’1 de maig jo fa anys que no vaig, la meua paciència es va acabar un any que uns joves romans no em van deixar escoltar a Goran Bregovi? perquè el concert anava amb retard i ells a qui volien escoltar era a Vasco Rossi (vattene a Pristina, li cridaven, segurament el fet que Bregovi? siga bosnià no els importava i que Pristina fóra la ciutat que en aquell moment bombardejava l’OTAN demostra la seua finesa, la dels joves romans, dic, no la de l’OTAN). Per cert, enguany que se celebra el 150 aniversari de la unitat d’Itàlia, Ennio Morricone dirigirà una orquestra al concert, li han demanat una cançó commemorativa i l’ha composada, es titula Elegia per l’Italia (sic).
En fi, diumenge tindrem a un milió de joves poli-intoxicats ocupant mitja Roma i a un milió de fervorosos católics, sobretot polonesos, de totes les edats ocupant l’altra mitja. Mig centre al voltant del Vaticà ja està tancat, no em pense ni arrimar. Quan es va morir JPII vivíem propet i vaig estar a un pèl de convertir-me, a l’Islam. Hi havia zones on no es podia ni caminar pel carrer perquè la gent hi dormia, un dia no aconseguíem tornar a casa de la faena. Recorde que a la ràdio van dir que el metro no s’aturava a l’estació més propera a Sant Pere perquè la gent no podria baixar dels trens perquè l’estació estava plena, perquè la gent no podia eixir al carrer, perquè estava ple, va ser un malson de veritat. 
La ciutat ja està folrada amb pòsters amb fotos del futur beat amb frases seues escrites sota, als quioscs venen de tot amb la seua cara, com els ambientadors de la foto (olor de santedat?) a 1,90 eurets, l’alcalde ha dit literalment que qui no estiga interessat en la beatiificació, el millor que pot fer es marxar de la ciutat (!!). Dissabte ja comença el can-can amb un rosari multitudinari a Circo Massimo. Nosaltres ens quedarem a casa, tancadets, i que siga el que Déu vulga.



  1. De veritat es diu Elegia per Itàlia? Em sembla fantàstic!!!!!! Qui ha triat el nom? Un geni! Mereix la santedat automàtica!
    Agafa-t’ho pel costat bo, amb un poc de sort els del concert i els altres, tots dos intoxicats a la seua manera per flaires de santedat i laxa beatitud, potser es trobaran en un moment místic i refundaran Roma i Itàlia! Qui creus que serà Ròmul i qui Remo?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de coses que passen per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent