ulleres

Acabe de tornar de l’òptic, fa uns dies que tinc mal de cap i darrerament algunes dates de caducitat i certes instruccions amb lletra molt xicoteta no les podia llegir, i m’he passat tot el Mundial preguntant quan faltava per acabar el partit perquè no veia bé els numerets…
No em calen un parell d’ulleres, me’n calen dos. Un parell per a la tele, el cinema i conduir i un altre per llegir, només per llegir, el senyor m’ha dit que quan alce la vista del llibre me les pose a la punta del nas, que no mire ‘la vida’ amb les de llegir. Jo no me miraré la vida amb les ulleres de llegir però as God is my Witness no em pense posar les ulleres a la punta del nas…
A sobre m’ha tocat explicar-li intimitats, m’ha tocat explicar-li que jo, des que sé llegir, llig al llit totes les nits, i que, a més, m’adorm amb el llibre a la mà que no em dona temps ni d’apagar la llum (l’F., fartet de dormir amb el llum encès em va posar un timer i s’apaga solet després de dues hores). Em caldrien ulleres que se n’anaren soletes a la tauleta de nit, però no existeixen. Açò serà molt difícil.
Al moment de començar a emprovar-me ulleres ha estat un drama, les grans em feien cara de secretaria de l’un, dos, tres, responda otra vez, les xicotetes de mestra de poble (de mestra de poble dels anys quaranta, concretament), no me n’agradava cap, al final he triat les meno peggio, demà vaig a buscar-les, comença la meua nova vida de persona que dorm amb les ulleres penjant del nas i que sap quan caduquen els medicaments.

7 pensaments a “ulleres

  1. al club de les persones a les que se’ls han fet els braços curts! i quin disgust aquest any quan me’n vaig adonar! la peripècia sembla calcada, i les ulleres que m’han endosat, a part de valer un podrimener de calers, no m’agraden gens 🙁 que tinguis més sort! 🙂

  2. Amiga meua:

    Doncs, jo en tinc un parell que aprofita per a propet i per a lluny i per a  tot que jo tinc poquet però de tot.

    Són molt més caretes però fantàstiques i t’evites la molestieta d’anar canviant i de no trobar les unes o les altres o de trobar les que no et fan falta en aqueix moment. Pel que fa als models hi ha uns sortidets (que és com diem “surtido” per aquí) de totes les classes. Ja saps que en ser cares no has de pensar en moda -acaba amb la temporada- sinó en classicisme suggerent, elegant i etern. Ho deixe córrer que semble ma mare (a.c.s = al cel sia). Això de parlar de consellet -a cau d’orella- em sembla refrescant perquè fa una calda que no es pot amb ella.

  3. I encara tindràs pinta d’intel·lectual interessant i tot! 🙂
    Ara, això de dormir amb elles posades, ja ens explicaràs com ho resols, que ara m’he quedat encuriosida! 

  4. Els que ens adormim amb les ulleres posades, també som del club de les ulleres trencades o doblegades. És un club molt estimat pels òptics 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *