Prendre la paraula

jordimartifont

17 de setembre de 2007
6 comentaris

La Guàrdia Urbana de Tarragona celebra 150 anys amb la Gossa Sorda

No ha sortit a cap diari que jo sàpiga, però memorable va ser l’actuació de la Guàrdia Urbana de Tarragona al concert de dissabte a la plaça de les Granotes, amb els valencians de la Gossa Sorda com a teloners. L’acte es devia emmarcar en la celebració dels 150 anys del cos (cuerpo en castellà). (La foto és del cos de la barcelonina i el text continua).

Al voltant de 13 guàrdies amb gorreta van aturar el concert de la Gossa Sorda dissabte passat a la nit després que quatre nois, d’acord amb el grup, treguessin a escena un pancarta on hi deia "Aturem la màfia del ciment", signada per l’Esquerra Independentista del Camp. La cançó anterior a la que estaven tocant en aquell moment l’havien dedicat als 150 anys de la Guàrdia Urbana, després de la seva memorable i publicitada acció arreu del món en el concert de Violadores del Verso,quan van entrar a regirar el camerino dels rapers a la receca de porros; es tractava d’un tema antirepressiu que tot el públic va acollir eufòricament entre riures diversos. A la primera que van poder, és a dir quan la pancarta i els seus portadors van pujar dalt, els guàrdies van aturar el concert un cop els ho va demanar el regidor d’escenari que no concebia que un concert pugui tenir quelcom més que música, xiringuitos, cervesa i hamburgueses. El concert va restar aturat durant més d’un quart d’hora i només després d’ocupar els camerinos i de negociar la seva represa vam poder gaudir de la música dels valencians. Alguns d’ells deien que ni a la València del PP havien vist una actuació d’aquest nivell per part d’un cos policial, tot i que ja en coneixien "la fama" i no paraven de preguntar qui manava a Tarragona.

La Guàrdia Urbana va al·legar que "no podia garantir l’ordre" per a la seva acció. El més curiós és que quinze minuts abans, un nombros grup d’skins es fan atonyinar els uns als altres i els guàrdies s’ho van mirar sense dir ni mu, o potser ni ho van veure.

  1. Bona notícia, i no deixa de tenir el seu toc irònic… i humorístic.

    Està clar que els mercenaris del totxo de la província tenen comprats a tot quisqui del sistema: començant per les forces de l’autoritat locals (el cuerpo centenario), els polítics, continuant pels clubs d’esport, i acabant pels diaris i premsa diversa.

    A la meva comarca, al Baix Penedès, tenim uns quants dels que abasteixen Tarragona i el Camp de ciment i totxo, que són els Armengol i els Salvadó, aquest últim president del Nàstic de Tarragona i del Noia d’hoquei patins. I nà sembrant el terreno de ciment… quina obsessió…

  2. … Ni al País Valencià que guanya el Partit Popular he vist una cosa així…Quina tocaren, "La Guardia"?
    A revolcons anavem per racons, entre boires de futur espés, però te retrobat damunt de mi mullada, com cada tarda nit i dia junts...
    Però si és bonica!! jejeeje

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!