SAÓ

col.lectiu de reflexió rural

13 de desembre de 2009
0 comentaris

Dia de l’Agricultura i el Desenvolupament

  

El passat dia 12 de desembre es va celebrar el Dia de l’Agricultura i el Desenvolupament i els representants del món de l’agricultura i del desenvolupament es van reunir a Copenhague per tal d’establir les prioritats en les mesures necessàries per preparar l’activitat agrícola davant l’amenaça climàtica.

La qüestió clau a desenvolupar fou la capacitat de l’activitat agrícola per adaptar-se al canvi climàtic i, sobretot, per a resistir-lo. Aquest és una gran amenaça que no solament afecta al món agrícola i per aquest motiu, cal cercar solucions viables per tal d’assegurar en un futur la subsistència i la seguretat alimentària.

En la trobada, es reuniren funcionaris i professionals en el món agrícola encarregats de formular les polítiques que asseguressin un desenvolupament rural i s’acordà un pla de treball per tal d’assolir els objectius. Alguns dels temes tractats en la jornada foren:

– L’impacte del canvi climàtic en el desenvolupament, la pobresa i la seguretat alimentària.

– Adaptació per tal d’incrementar la producció d’aliments i la resistència al canvi climàtic i reduir les emissions dels gasos efecte hivernacle.

– Desplegar el potencial dels mercats d’emissions per als petits agricultors

– Innovacions el sector agrícola que resultin pertinents per als programes de canvi climàtic.

Alguns dels assistents foren: Tom Vilsack, secretari d’Agricultura de EUA; M.S. Swaminathan, president de la Fundació d’Investigadors M.S.S; Adel El-Beltagy, president del Foro Mundial sobre la Investigació Agrícola, entres d’altres representants del món de la investigació i desenvolupament agrícola.

Per consultar més informació sobre la diada, podeu visitar la web oficial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!