justícia

Estan molt apurats, per proposar una llei com la darrera que estan fent passar per no fer jutjar Berlusconi han d’estar molt, molt apurats.

Si no vaig errada és la llei que fa 19 de les que els advocats de Berlusconi s’han inventat per salvar-lo.  La presenten com l’anhelada reforma de la justícia que acabarà amb els temps bíblics dels processos italians que, en pràctica, impedeixen l’aplicació de la justícia. Com que, tot i les 18 lleis a mesura anteriors, encara li queden uns quants processos que li podrien complicar la vida volen que el parlament aprove una llei que ‘abreuja els processos’: per a determinats delictes i amb algunes condicions (cosides a mesura del Cavaliere) posa límit temporal als judicis (ignorant els temps tècnics i sense fer res per abreujar-los) i passat aquest temps el judici s’extingueix, genial. Com deia un blocaire italià, és com si per reformar les Ferrovie dello Stato i acabar amb els retards bíblics que, en la pràctica, impedeixen viatjar en tren si hom vol arribar a temps a algun lloc, decidiren per llei que els trens s’aturen a l’hora prevista d’arribada, haja arribat o no, si estan enmig del camp, paciència.
El decret-llei en qüestió (si el president de la República el firma) serà declarat inconstitucional però supose que li cal per prendre temps, com deia abans, està apurat.
El redactor del decret (que per ara prefereix mantenir l’anonimat, la llei encara no té nom) ha pensat  d’excloure’n l’aplicació a alguns delictes i així, si l’aproven, salvaria estafadors, corruptors i evasors, però no s’aplicaria a alguns delictes greus, com el delicte d’immigració il•legal.

4 pensaments a “justícia

  1. La ideologia dominant és la ideologia de la classe dominant. Fa segle i mig que està escrit. De vegades ens convé no acordar-nos, de vegades ens és útil la citació.