Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

llista

Sóc prou mariallistetes, quan he de marxar em faig llistes del que he d’emportar-me, del que he de fer abans d’anar-me’n…, en fi, que només em falta fer-me la llista de les llistes que m’he de fer. Supose que és un altra manera de començar el viatge abans. Per a anar a Nova York encara falta i encara no he començat amb les llistes, però n’hi ha una que, al cap, fa dies que la faig.
N’hi ha moltes coses que vull fer i que faré a Nova York, però n’hi ha també moltes que, si més no en aquest viatge, no les podré fer:

1. Arribar en vaixell a l’alba.

2. Xocar (fluixet) amb un cotxe amb una boca d’aigua d’eixes per als bombers, trencar-la i que l’aigua comence a eixir i que molts xiquets de tots els colors, mig despullats es banyen i riguen.

3. Bufar-me de xampany francès o de whisky de garrafa (millor la primera) al Cotton Club durant la llei seca.

4. Escoltar ídix i napolità.

5. Anar amb un vestit llarg a un concert de Tony Bennett al Radio City Music Hall (mentre nosaltres estarem allà ell canta a Chicago i després que marxem al Radio City cantarà Aretha Franklin, no som ningú). 

6. Que neve.

7. Comprar, a un xiquet d’eixos que criden les notícies, un diari que diu que la guerra s’ha acabat.

7. Besar Robert de Niro (en su defecto, Al Pacino) sota el Pont de Brooklyn a la banda d’allà (de Brooklyn).

És que he vist moltes pel·ícules.



  1. -No serà sota un hidràulic, però xiquets de tots collors banyant-se i rient en trobaras a cabassos a les piscines municipals, molt recomanables com a espectacle – i com a descans! la llista completa a http://www.nycgovparks.org/facilities/pools

    -Per escoltar ídix, o yiddish, agafa la línia marró del metro, i baixa a “marcy avenue”, a williamsburg (brooklyn). I fes una volta pel barri. (al sud del metro)- Si hi vas dissabte al matí, millor que millor. Napolità segurament al south bronx, però no ho tinc tant clar.

    – Per arribar a NY en vaixell a l’alba, i gratis, només has de matinar molt i agafar els ferris d’staten island des de la punta de baix de manhattan. Quan arribes a staten island, torna cap a manhattan i veuras fer-se de dia. Aquí hi ha els horaris: http://www.nyc.gov/html/dot/downloads/pdf/siferrysched07.pdf

  2. Sort que la memòria es selectiva sino ja et veig a la ma d’un gorila a dalt de l’ Empire State Building. 🙂

    Bon viatge, esperem una tornada amb posts carregats d’experiències i sensacions.

     

  3. Que et vagi bé per NYC!
    Jo hi vaig estar el gener passat i vaig arribar la tarda del 31 de desembre al Kennedy que era tot blanc fora, emnig d’una tempesta de neu, amb un espectacle privilegiat des del taxi, anant cap al pis a Battery Park City.
    Suggeriment (molt personal): t’encantarà seure, dins, en un bar o restaurant que fa cantonada, en una cruïlla amb semàfor, i observar la gent: pots estar-hi hores i sempre hi trobes persones interessants per veure, hi ha de tot i realment pareix d’estar en una pel·lícula.
    Clar, nosaltres ens hi quedàvem sense pressa dins, perquè fora feia un fred matador…
    I entrar-te’n a un qualsevol applestore, que són per flipar respecte al que es veu a Europa.
    Saluts des de la calorassa algueresa 🙂 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent