In every word


There’s a blaze of light
In every word
It doesn’t matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Leonard Cohen, Hallelujah

Hui m’he despertat rareta, tot pareixia anunciar un d’eixos dies que, tot i que puc semblar normal, sota sota estic trista, per res en concret i per tot en general (o viceversa). Fent la volteta dels blocs he trobat a Salms, el blog de Josep Porcar, aquesta meravella, que no sé si ha aconseguit traure’m la tristesa de sobre, però segur segur, l’ha feta més dolça. Gràcies, Josep. Al·leluia.

12 pensaments a “In every word

  1. Serà la lluna o la llangor per no haver fet cap ritus de renovació santjoanesca, però jo també m’he llevat amb una rara desgana.
    En fí, ara no la tinc a mà, pero aquesta tarda pujo i t’enllaço una versió curiosa de Hallelujah perquè com a Cohenòloga (amb h i sense t, que consti) me’n donis el teu parer.

  2. Encara ho farem millor: en aquest blog hi tenim l’original de Cohen contrastada amb dues versions: la també ja clàssica de Jeff Buckley i la que jo citava, dels Surfin’Bichos. Com explica el post, i per qui no els conegui, els Surfin’Bichos van ser un dels grups més decisius de l’escena de rock independent espanyola dels primers noranta, força ignorats en el seu moment fora dels cercles d’iniciats, entre altres motius per haver-se permès la frivolitat de formar-se a Albacete.
    Es tracta d’una versió curta però que trobo molt intensa gràcies a la veu trencadissa de Fernando Alfaro: “Creo que os he dicho la verdad”

  3. Suren estranyament les llàgrimes pels meandres blaus de les venes carregades de diòxid de carboni. De vegades costa que la sang torni vermella i qualcú pugui veure amb cura, com a una déu primigènia, les llàgrimes que ens purifiquen. He begut les teves llàgrimes – bonjour tristesa- i vaig sentir el concert al 33 . Ah! – coll – onant; teta…aquell cos que ha tornat fràgil té una ànima incombustible i una veu que esgarrifa les pedres.