Un altre país

el bloc abans conegut com 'El meu país d'Itàlia'

torna

que cada cosa cruel sea tú que vuelves…

Duc uns dies (dies?) que les visites que faig als diaris italians són rapidíssimes, no llig les notícies, amb els títols ja en tinc prou per començar el dia enfadada i amb ràbia, molta ràbia. Hui no ha segut diferent. Després he anat, com sempre, a fer les visites als diaris del lado de allá,  miradeta a l’Avui que hui és dijous i toca suplement cultura de la setmana passada, i voilà! a la pàgina ‘paraula de blog’ havien reproduït una paraula molt bonica del diccionariet, balòstia, m’ha fet molta il·lusió i he escrit de seguida al Joan, que la va enviar, per donar-li la notícia.
Després he anat a El País i l’he vist, he vist la seua foto i he llegit, ja nervioseta, el títol: Los últimos papeles de Cortázar. Torna, a maig torna, Papeles inesperados, es titolarà el llibre, 11 relats inèdits, un capítol inèdit d’El libro de Manuel, 11 nous capítols d’Un tal Lucas, 13 poemes inèdits… i així fins a 450 pàgines. La notícia m’ha arreglat el dia que, entre la pluja (dels collons), l’estat lamentable del pati itàlic i altres coses meues, havia començat regulín.

L’esperaré, ja l’estic esperant.



  1. Sempre que llegeixo que s’han trobat papers inèdits d’un escriptor, o cançons oblidades d’un músic sempre penso la mateixa pregunta.

    Si són inèdits els papers i les cançons, no serà perquè l’autor no els creia prou interessants per a fer-los públics?

    Té sentit recuperar allò que el propi autor va descartar en el seu dia, no l’estem traïnt?

  2. Encara que l’aparició d’escrits pòstums sempre fa una mica de por, en el cas d’aquest mestre del trencadís segur que ens reservarà algunes agradables sorpreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de llibres per marieta | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent