vassallatge

Veig que la notícia de que la pel·lícula sobre Bush no inaugurarà el Festival de Roma ha estat publicada a la premsa d’allà i ha hagut un cert rebombori. Ací no, cap rebombori, jo no sé com ha anat la cosa però em crec el que diu El País, no és que Berlusconi haja censurat o vetat res, és que a ell “no le habría agradado que una película como ésta inaugurase el festival” i ja està, i si a ell no li hauria agradat, doncs no es programa, i punt. No és censura, és vassallatge.
Ací les coses funcionen així, el cavaliere porta anys dient mentides fenomenals i no n’hi ha cap (poquíssims i amenaçats) periodista que li duga la contrària, quan se salva d’algun procés per prescripció (gràcies a una llei feta a mida), sovint als telegiornali la paraula emprada és absolució. Fa poc ha perdut un judici contra The Economist, a qui havia acusat de difamació per la portada de la foto, ací no ha donat la notícia ningú. Amb el fabulós imperi econòmic i poder de l’amo no es pot demanar als periodistes que facen la seua faena, que tots tenen família i hipoteques per pagar.
Canviant de tema (o no), pel que veig a Castelló també està la cosa divertida, diu Fabra que “Hijo de puta es una frase bastante corriente en nuestra provincia”, ho serà a sa casa…com està el pati!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *