miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

si creus en mi, l’article al tot (amb història del cartell)

A l’article a EL TOT d’aquesta setmana parlo de la presnetació del llibre de l’Anna Vives (veure) si creus en mi i hi explico perquè el cartell és com és… 

(seguir llegint) 

Segurament heu vist uns cartells molt originals que anuncien la presentació del llibre, aquest dijous dia 10 a les 19h, a l’Espai Betúlia. El cartell està fet sobre un fons de lletres A de totes mides i colors, pintades amb il·lusió, col·laborativament,  entre dues germanes, nenes encara: la Sira i l’Eira. El cartelll expressa diversitat, tracta la tipografia, i posa èmfasi en la lletra A. La llera A d’Anna, Anna Vives, el nom de l’autora i protagonista del llibre SI CREUS EN MI ET SORPRENDRÉ, escrit amb Francesc Miralles. Creadora d’una tipografia original i molt famosa, aportació que li va valdre també ésser seleccionada candidata a catalana de l’any, i arribar a la final. Fites que l’Anna ha assolit pel seu esforç i pel suport i treball col·laboratiu amb la seva família, especialment amb el seu germà Marc. L’Anna comparteix amb l’Eira una singularitat, tenir la Síndrome de Down. I la Sira i en Marc, així com en Pau i la Marta, comparteixen ser germans acollidors i bons col·laboradors en la vida de les seves germanes.

Estem poc acostumats a valorar les aportacions a la societat “normal” de persones etiquetades com a “amb discapacitats”, dependents, vulnerables. Sobretot quan aquesta vulnerabilitat té a veure amb qüestions mentals o cognitives. Hi estem poc acostumats perquè poques vegades es donen les circumstàncies d’oportunitat per facilitar-les. Les expectatives posades en una persona i la confiança en les seves potencialitats condicionen la capacitat de desenvolupar-les. Aquesta és una evidència pedagògica que caldria que tots els adults que envolten i acompanyen el creixement dels joves practiquin sempre: transmetre una bona dosi de confiança bàsica per ajudar a creure en un mateix. Quan els joves – o infants o adults!- són persones amb dificultats evidents, aquesta transmissió de confiança és molt més transcendent, es fa molt més significativa.

Partint de la confiança i sumant esforç i col·laboració, partint de la mirada sobre les capacitats i no pas sobre les no capacitats, sumant capacitats col·laborativament, el resultat és màgic. Tal com indica el títol del llibre, on en Francesc Miralles ens explica l’experiència de l’Anna, i tal com expressa el cartell, els resultats són sorprenents.  No us perdeu l’oportunitat de conèixer aquesta experiència en directe.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.