miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

fronteres al segle XXI

Des de l’espanyolisme unionista, des de l’anticatalanisme i des de qualsevol opinió contrària al dret que tenim els catalans a votar per decidir se volem ser un estat independent d’Espanya, s’aboca molta demagògia. Em colpeix especialment la que parla de com són d’absurdes les fronteres en un món global del segle XXI. Em colpeix perquè aquestes declaracions es fan des d’una España que manté la frontera-mur més vergonyosa que existeix en un estat europeu al segle XXI, dissenyada expressament per ferir de gravetat o fins i tot matar a qui intenti saltar-la.

(seguir llegint) 

Per poc que se segueixi el procés del dret a decidir, per poc que es llegeixi i escolti als qui opinen sobre com serà aquest futur estat català independent i per més que el tipus d’estat i l’organització de la seva economia i seguretat siguin encara una incògnita perquè dependrà del que decideixi la seva gent, democràticament, per poc que s’estigui atent al que hi ha de segur i per més que es mantinguin incerteses, se sap del cert i obertament que aquest no serà un país marcat per la crueltat de les seves fronteres administratives. 

D’altra banda, precisament perquè el segle XXI ve marcat per la globalització, es parla de nous tipus de fronteres de molta més importància que les fronteres administratives. I és cert relativament. Els ciutadans de la UE ho sabem bé, i ens movem amb tanta facilitat per dins d’ella que gairebé hem oblidat que les fronteres administratives existeixin, només les notem quan passem els límits… però els ciutadans extra-comunitaris, especialment quan vénen del sud, s’han d’afrontar a murs administratius infranquejables, protegits amb més murs físics, ja siguin en forma d’aigua o de ganivets afilats que els tallen els muscles, o la vida…

Per això em colpeix i em sembla fins i tot obscè que es frivolitzi amb un tema tant cruent a l’Estat Espanyol, el de les fronteres al Sud, parlant-ne com a argument anti sobirania catalana.  


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.