El pols de la llengua als Països Catalans

Blog sobre llengua i societat de Pere Mayans

29 de maig de 2010
0 comentaris

Miquel Cors, Poble Nou, TV3…

Ahir vam conèixer la mort de l’actor (i també cantant) Miquel Cors. La notícia  que sortia al canal 3/24 ens recordava que havia estat famós pel seu paper de l‘Antònio a la (mítica) sèrie de TV3 Poblenou, que, certament, va representar un abans i un després en el tema de les produccions pròpies de la televisió pública catalana.

Miquel Cors, l’Antònio, va esdevenir, com dèiem en un article que vàrem publicar l’any 1995 a la revista La Miranda de Capellades, la meva vila d’origen, el nostre JR particular i el començament de la creació d’un “star system” nacional que ha esdevingut, com passa en qualsevol cultura normal, referent per al conjunt de la societat (que ha incentivat, per exemple, l’anada als teatres…).

Com a record d’aquest actor i d’aquella sèrie he recuperat un article, que trobareu en el document adjunt, que vaig escriure en aquesta revista capelladins i on podreu trobar tot un seguit de reflexions sobre el paper de la nostra televisió pública pel que fa a la llengua i el seu ús. Crec que la lectura del text, quinze anys després, ens pot fer reflexionar si hem avançat, retrocedit o som allà mateix… Vosaltres mateixos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!