miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

trobada combat a espolla, i ja va la novena!

Premiar un concurs de glosa amb una nit a Espolla per al combat del rei de les Nyacres és un reclam molt llaminer que a més de retroalimentar l’afecció al gènere, soluciona una de les principals complicacions de la participació a la Trobada de Cantadors per als qui vivim lluny de l’Empordà: malgrat l’esforç de l’organització per allotjar el màxim de gent entre les famílies del poble i malgrat l’oferta turística de la zona, trobar un lloc per anar a dormir aquella nit sense gaire desplaçament – millor no haver d’agafar el cotxe quan acaba el combat- no es pot deixar per a darrera hora. Per això s’agraeix que els organitzadors de diferents trobades-concurs (s’havia fet amb les Corrandes de Santa Pau i es va fer amb la Conya Marinera a Badalona) incloguin com a regal solucionar aquesta intendència, tot i que cal dir que la gent que es llança a glosar i a participar en combats i competicions no ho fa pas pel premi: el premi real és gaudir d’aquest tipus de trobades i tenir l’oportunitat d’assumir el repte del combat. (segueix)
Val a dir, a més, que no a tothom li plau glosar en competició, hi ha
qui prefereix fer-ho només de forma totalment lliure, hi ha qui mai
concursa per principis, hi ha qui és concursant quan s’etimula i dóna
més de sí…però en aquest món hi ha lloc per a tot i per a tothom, i cal reconèixer que
combatre glosant és un bon al·licient, i ho és en si mateix, tant si hi ha premi com si no n’hi ha.

Però tornant al principi, regalar la solució per passar la nit de la Trobada a Espolla és una molt bona idea apta per tenir rèplica! Nosaltres (per ser de l’organització, AVeïns del Manresà) vam contractar fa temps l’allotjament de la guanyadora i acompanyant del I Concurs de Novells, i en canvi…no vam fer res pel nostre! I aquí estem avui, encara, sense haver-ho resolt… i la trobada és el 15! Potser per això escric aquest apunt sobre la Trobada pensant més en l’allotjament que en altra cosa, i de passada ho he aprofitat per desgranar aquest tema dels premis, que en el seu moment va generar una petita controvèrsia, i ja se sap que les controvèrsies sempre serveixen per madurar i avançar en qualsevol tema, i no he volgut perdre’n l’oportunitat.

Em reafirmo en la valoració positiva del fet, i afegeixo que de
passada, la iniciativa serveix perquè si els guanyadors no han estat mai a la trobada, tinguin una
excusa per no perdre-se-la, i potser arrosseguin nova gent cap a aquesta
experiència imprescindible. No pas perquè n’hi falti de gent – cada cop
en som més! – sinó perquè és vital passar per Espolla si es vol
entendre amb tots els sentits de què va això de la glosa i de la
improvisació a la nostra terra.

Així que, malgrat la crisi i malgrat els qui opinen que no cal caure en la dinàmica de la competició de premis, jo espero que aquesta Associació de Veïns del meu barri – i si pot ser altres organitzadors de trobades – repeteixi convocatòria i reclam: només hi veig beneficis!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.