miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

quin mal pas!

Fa un dia preciós. El passeig, davant de casa és un formiguer de passejants que porten posades les maneres pròpies de diumenge al matí lluminós i concorregut: relaxats i afables, conversadors, animats… (segueix)

En família, amb amics i en solitari, amb gos o sense, a peu, en bicicleta, amb patins o en patinet, tothom gaudeix d’aquest sol vora mar, d’aquesta companyia del petar de les onades rítmic, pausat, escumós… Hi ha desenes de veles blanques navegant al fons, canalla enjogassada i algú que s’estira per daurar-se amb aquests càlids raigs del sol de febrer. La gent se saluda, es fan cercles de conversa. L’aire és fresc, però als qui corren la roba els fa nosa.

Va costar recuperar la platja com a espai públic, ciutadà. Les Associacions de Veïns, acabades d’estrenar, van liderar aquesta causa en el tardofranquisme, i els ajuntaments democràtics la van continuar. Seria impensable, hores d’ara, que la platja no fos lliure, de tota la població. Neta, sense abocaments ni ocupacions industrials, accessible…sembla un espai realment públic, de tothom, però no ho és del tot. De vegades pot semblar que no hi ha barreres, però hi són. (us en parlava fa temps, precisament la foto d’aquell apunt és del mateix lloc del què us parlo ara. Ho podeu veure aquí)

Avui m’he proposat fer partíceps als meus familiars d’aquest festival. Uns metres més ençà, a la vorera de davant de casa, no hi passa ni una ànima, i tenim ganes d’apropar-nos on és la gent, i la gent és al passeìg. Ens hi volem sumar. Tenim la sort que davant mateix de casa hi ha l’entrada a un dels passos sota la via del tren. Per un costat hi ha una rampa, i de mica en mica en hi hem apropat. Som una colla, i que vagin en cadira de rodes n’hi ha… quatre!.Però la rampa només és un miratge!
L’aparcament amb places reservades a cotxes amb passi de minusvàlid reforça aquest engany.Hi ha rampa sí, però quina rampa! Ja no parlo del pendent, que no és el reglamentari. Parlo del paviment. És fet de sotracs i entrebancades: forats, reguerots, lloses que sobresurten desnivellades…un malson, un trencacolls, una veritable barrabassada! 

Ara diu que es volen gastar uns quants euros arrenjant la Barca Maria. Crec que no es pot seguir inverint ni un euro més en cap servei de la platja sense, abans, fer-la accesible. La igualtat de condicions també ha d’incloure als qui no tenen més remei que desplaçar-se damunt una cadira de rodes!


  1. Kristen Stewart’s red carpet style is edgy (studded mini dresses, skinny jeans with leather jackets) and unexpected (the ubiquitous Chucks),balenciaga motorcycle sale so it really is fitting that she’s teaming up with a brand that shares a equivalent sensibility. , recognized for their sculptural silhouettes and distinctive detailing, has announced that the Twilight star might be the face of their upcoming perfume. Inventive director Nicolas Ghesquire mentioned, balenciaga motorcycle handbags“Kristen Stewart embodies the modernity in the new balenciaga motorcycle handbags fragrance with her one of a kind sensibility and intelligence. She shares the radical spirit of .” Kristen Stewart is just as thrilled concerning balenciaga motorcycle sale the collaboration. Of her very first fragrance campaign, she stated, “I really like Balenciaga style due to the fact it can be incredibly bold and forceful, but feminine and attractive. I identified there was a true inventive freedom about andbags balenciaga motorcycle sale. I feel blessed and definitely proud of becoming the face of this new fragrance.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.