Bateig del President Macià: Francesc o Josep ?

Us presento la còpia de la inscripció de naixement del President Macià. No ofereix dubtes doncs la data coincideix amb el seu naixement un 21 de setembre de 1859 a la Rambla de Sant Josep de Vilanova. Els seus pares, Joan Macià ( escrit Masia) i Maria Llussà ( escrit Llusa). Nét de Ramon Macià i Rosa Artiga per branca paterna i de Ramon Llussà i Francesca per branca materna. Fins aqui res d’estrany.

Ara bé, està inscrit amb el nom de Josep…, i no pas Francesc  !!  Tot i que normalment es posaven, i es posen, tres noms alhora del bateig, no podrem esbrinar mai si Francesc era el seu segon o tercer nom ja que la inscripció del seu bateig a Sant Antoni Abad va desaparèixer…..estrany oi ?

Pel que fa a la professió del seu pare l’any 1859, tot i la dificultat d’entendre la lletra, sembla que digui “Mesonero”. Cercant a la Viquipèdia ens diu que es dedicava al comerç de l’oli.

En proper escrit us presentaré la seva acta de defunció. Fins aviat.

 

Inscripció al Registre Civil Municipal de Vilanova i la Geltrú del naixement de Francesc Macià i Llussà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *