Bateig del President Macià: Francesc o Josep ?

Us presento la còpia de la inscripció de naixement del President Macià. No ofereix dubtes doncs la data coincideix amb el seu naixement un 21 de setembre de 1859 a la Rambla de Sant Josep de Vilanova. Els seus pares, Joan Macià ( escrit Masia) i Maria Llussà ( escrit Llusa). Nét de Ramon Macià i Rosa Artiga per branca paterna i de Ramon Llussà i Francesca per branca materna. Fins aqui res d’estrany.

Ara bé, està inscrit amb el nom de Josep…, i no pas Francesc  !!  Tot i que normalment es posaven, i es posen, tres noms alhora del bateig, no podrem esbrinar mai si Francesc era el seu segon o tercer nom ja que la inscripció del seu bateig a Sant Antoni Abad va desaparèixer…..estrany oi ?

Pel que fa a la professió del seu pare l’any 1859, tot i la dificultat d’entendre la lletra, sembla que digui “Mesonero”. Cercant a la Viquipèdia ens diu que es dedicava al comerç de l’oli.

En proper escrit us presentaré la seva acta de defunció. Fins aviat.

 

Inscripció al Registre Civil Municipal de Vilanova i la Geltrú del naixement de Francesc Macià i Llussà.

Genealogia i avantpassats

Aquest és el meu primer bloc. Salutacions a tots i totes.

El meu nom és Marc Ventura i a través de varis articles m’agradarà anar compartint amb vosaltres les meves històries viscudes, pensaments sobre la genealogia i sobre tot, anar penjant-hi còpies dels certificats de naixement, matrimoni i/o defunció de personatges històrics.

Durant els darrers anys, a banda de fer moltíssims arbres genealògics per amics i clients, he anat recopilant com deia documents curiosos que m’agradarà compartir amb vosaltres doncs arxivats a casa no fan res.

Crec que saber d’on provenien i com es deien els avantpassats de 5,6 o més generacions enrera nostra és quelcom que no pot deixar indiferent gairebé a ningú. És molt apassionant anar trobant els teus avantpassats i comprovar si aquelles històries que escoltavem dels avis son certes o no. De vegades un s’emporta sorpreses, de tot tipus.

Val a dir que cada cop que anem enrera multipliquem per dos el nombre d’avantpassats: per exemple 7 generacions enrera tindrem 2 elevat a la potència de 7:  128 persones, i ens trobarem vers els anys 1800-1810.

Bé, com és una primera prova, ho deixo aqui i començo a recopilar informació per compartir amb vosaltres ben aviat. Salutacions.