El Punt Glocal

Bloc no oficial per a lectors i simpatitzants del diari EL PUNT

2 de desembre de 2008
Sense categoria
2 comentaris

El Punt serà local o no serà

Tots aquells que demanem un diari El Punt amb més informació internacional no hauríem d’oblidar la pedra de toc del producte: la informació local. Ara mateix, El Punt està oblidant, sota el meu punt de vista, que ens ha d’oferir informació propera que no trobarem a cap mitjà perquè, si allò que torbem a El Punt ho podem llegir també a l’Avui o La Vanguardia, el producte morirà.

Per això és molt important que emprenguem una millora en el core-business del diari:

  • Crear una secció de Comarques, que sigui la principal del diari i que disposi de 10-12 pàgines completes.
  • Separar les notícies de la resta del país en una secció de Països Catalans, a on hi càpiga la política i societat en 4 ó 5 pàgines.
  • Desfer-nos de la secció de Política i afegir-la a la secció territorial que pertoqui: en un diari local no només importa el Què, sinó també l’On.
  • La secció d’Economia m’agrada com és: informació local i general. 3 pàgines és un bon tamany, borsa a part.
  • Transformar les pàgines de Cultura en una autèntica agenda cultural de la comarca, sense oblidar la resta del país, però donant importància a allò proper. No poden ser menys de 4 pàgines.
  • Recuperar les pàgines d’esports per a parlar d’aquells esports que afecten la comarca en concret. Un parell de pàgines.
  • Convertir El 9 en un setmanari pels dilluns i un diari esportiu digital de qualitat.

Això no impedeix que apostem per la millora de la informació internacional tal i com ja vaig comentar aquí, però sense oblidar la comarcalitat del mitjà. El Punt ha de ser el millor diari comarcal del món, i no només l’alternativa local de l’Avui.

Signat: Oriol

  1. Totalment d’acord però, a més a més, cal donar un gir a la plataforma digital. El format és poc atractiu pels que tenim l’hàbit de consultar-ne els continguts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!