MARCÚS

(@marcroca)

19 de febrer de 2006
17 comentaris

Bloc Marcús: Un parèntesi forçat.


Per motius aliens a la meva voluntat hauré de reduir dràsticament la meva dedicació al bloc Marcús durant un temps (5-7 mesos? No ho sé encara). Tot i això, de ben segur que no deixaré de donar la meva opinió i anar penjant algunes informacions que em semblin interessants. Però, ni de bon tros hi podré dedicar el temps que hi he dedicat des del 3 de març de 2005 -quan vaig penjar el primer post de proves-.

Quan hi torni, serà amb les piles carregades i, llavors si, espero que em podré dedicar al bloc i a mil projectes més que em volten pel cap.

Ho puc considerar el final d’una etapa i el principi d’una altra, amb un parèntesi entremig, però d’aquí en trauré alguna cosa. Per mi ha estat una forma d’aprenentatge en l’escriptura i el pensament que de ben segur que continuaré, no en tinc cap dubte.

Doncs, què millor que fer un repàs dels continguts que he anat penjant des de fa gairebé un any.

(Continua un bon tros)

Durant aquest temps he vist néixer varies webs, la primera de les quals Futur Català -malauradament desapareguda, amb un escrit meu penjat que m’agradava especialment (versió de l’escrit que, prèviament vaig penjar al bolc).

Altres webs que han anat neixent durant aquest temps que m’han semblat d’interès: Diari Forestal, Diari Forestal (II), Opinió Nacional, Infoesports i altres. Bé, i d’altres que es poden consultar a l’Índex d’aquest bloc.

Un altre vessant que m’ha agradat tractar, han estat els posts emocionals. Aquests escrits necessiten de més temps, que per exemple els polítics, per això no n’he fet tants com m’agradaria -tot arribarà-. Alguns exemples:

Lligat amb aquesta temàtica, a l’estiu de l’any passat vaig fer un seguit d’escrits -a algun dels quals hi tinc molta estima- que, sota el títol "A l’estiu tota cuca viu", em van permetre expressar sentiments i sensacions que la resta de l’any no feia. Aquí n’hi ha un resum amb els enllaços.

Un dels temes que més m’han interessat són els mitjans de comunicació i, concretament, els catalans i tot el què representa l’Espai Català de Comunicació. Hi ha molta feina a fer en aquest camp. He seguit amb interès els progressos de "el nou AVUI":

També vaig fer una repassada a El Punt, el meu diari de referència.

En política, un dels temes estrella ha estat el procés de reforma de l’Estatut del Principat. He intentat seguir força aquest tema, fins al punt de fer-ne un apartat amb tots els enllaços d’aquest bloc i d’altres. El desenllaç que estem veient sobre aquest tema és molt trist, però el meu optimisme de mena i "la mani" d’ahir em fan ser esperançador. He anat a moltes manifestacions -cal anar a les dels "4 gats" perque de tant en tant n’hi hagi com la d’ahir o la del "No a la guerra"!-, però la d’ahir em va deixar sorprès i ple d’energia. Un tema relacionat amb això que, tot i no deixar, no podré dedicar-hi el temps volgut, és la campanya pel vot nul de qualitat, reconvertint el referèndum de l’Estatut en un referèndum legal per la independència. Aquí els foaments del meu independentisme.

En temàtica política se’m va ocòrrer crear un bloc comunitari sobre temes polítics, i la cosa ha tirat endavant: Olla de Grills. Ha estat interessant el procés de creació, la gent qui hi ha apuntada actualment ha estat molt activa -tot i que crec que cal fer-ne més difussió, cal que hi hagi més tendències polítiques i dones, que no n’hi ha cap!!-.

He fet dues cròniques polítiques molt extenses. He parlat molt poques vegades de política internacional. I, vaig tenir algun problema per incomprensió amb algun valencià. El tema és tant complex que, tot i que parlàvem del mateix -i, en el mateix idioma- no ens enteníem del tot. Però va acabar bé.

A mesura que anava passant el temps, aquest bloc es va anar convertint per mi amb un punt de trobada amb amics i altres blocaires. Per això vaig crear el -diguem-ne- "servei" per rebre el "resum setmanal MARCÚS" – del qual en formen part 27 persones i, mitjançant el qual envio de tant en tant els enllaços dels últims escrits del bloc. A més, vaig obrir el bloc a "la firma convidada" on alguns amics hi van escrivint: "Armes de fireta" sobre una anècdota molt interessant al Iemen i "Tractat d’Ateologia" sobre un llibre de temàtica sempre actual.

Una altra temàtica que m’ha interessat especialment és la cultural i, concretament, la musical, passant pels progressos que va fent l’emissora Catalunya Cultura -que el proper 23 d’abril canviarà de format, i potser de nom!-:

I, per acabr, una miscel·lània de temes varis:

He seguit varis blocs, com per exemple el de Pau Comes, del qual vaig treure la idea d’aquest post:

També, altres blocs com el de Marc Belzunces amb un seguit d’articles sobre les dades estadístiques de l’independentisme m’han interessat especialment.

El boletaires de la música nostrada em van portar a esciure sobre el sarcasme i la ironia.

El món dels blocs i tot el què això representa em va portar a escriure sobre els canvis que han aportat a la societat: De l’era SMS a l’era Blocs.

Sobre una anècdota viscuda a Barcelona, sobre les formes d’interpretar la realitat que ens envolta:

Per portar la contrària a l’establishment imperant, em vaig atrevit a ser utòpic de mena:

Amb l’ajut dels navegants que anaven passant pel bloc, vaig fer un bon llistat de diaris digitals i la gent que hi ha al darrera:

Vaig iniciar una minicampanya cultural que va donar els seus fruits. Ho vem aconseguir:

Durant un temps, també vaig parlar del referèndum de la constitució europea: I, després del NO, vindrà el SI?

Em vaig atrevir a posar data a la independència de Catalunya.

Un tema que em resulta del tot interessant: Els problemes de "el sistema", el vaig tractar a:

En fi, tot això és un resum d’aquest primer any de blocaire. Seguiré escrivint, però durant un temps ho faré menys sovint.

Salut i llibertat!

Marcús


  1. Espero que tot i aquests motius puguis compartir el màxim d’opinions, pensaments, sentiments i reflexions possibles durant aquesta temporada que espero sigui molt breu.
    El teu bloc s’ha convertit en un lloc de referència.
    I espero que l’Olla de grills i el Vot nul puguin continuar comptant amb la teva empenta, tot i que sigui a estones. 🙂

  2. El teu és un bloc de referència, Marcús, t’ho has guanyat a pols i, per això, espero ser per aquests vorals quan retornis a l’empresa i així continuar llegint-te.

  3. Estic segur, que per poc que puguis, seguiras escrivint al teu bloc. Això dels blocs és un vici massa bonic. A més, ja et tenim tots a la llista de lectures de referència… O sigui que ànims amb el nou projecte i procura trobar alguna estoneta pel bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!