MARCÚS

(@marcroca)

17 de gener de 2008
14 comentaris

Com t?agradaria que fos EL PUNT ideal?

El 2009 el diari EL PUNT complirà 30 anys. És un bon moment per adaptar-se als nous temps que corren, als canvis constants dels mitjans de comunicació (Internet, gratuïts, informació mòbil, PDAs, ràdio, TV, etc…).

Encara no sé fins on pot arribar aquesta possibilitat de canvis, però al Consell Editorial se’n parla i molt.

Per tant, en vistes a tot això, és el moment que els lectors i simpatitzants del diari EL PUNT hi digueu la vostra. Aprofiteu i demaneu tot el què us agradaria que aportés un nou EL PUNT: Un diari digital de proximitat, més opinió, reportatges d’investigació, etc, etc, etc, tot el què us passi pel cap, per petit que sigui el detall. Ho faré arribar al Consell Editorial.

  1. A mi m’agradaria un disseny més modern i agradable, en la línia de l’Avui. Però el que realment li demano a El Punt és que hi col·labori algú tan lúcid com en Víctor Alexandre. Crec que ha arribat un punt que és una autèntica vergonya que cap diari nacional no compti amb ell.

  2. Penso en un espai en el que puguem adreçar-nos, per a fer preguntes concretes sobre alguna notícia, o sobre esdeveniments, coses que hem pogut trobar a altres mitjans, que corren o volen, etc.

    També em semblaria interessant un espai petit i concret en el que ensenyar als futurs lectors (a tothom quan comencem a llegir premsa) com van aquestes coses de la informació i la comunicació. Explicacions de gent que en sap d’aquestes matèries, opinions raonades, informació, advertiments, observació de la situació mediàtica, etc.

    Que feu bona feina!

  3. M’agradaria que hi hagués més articles d’opinió internacional.
    El diumenge que tingués un suplement més modern. Com els altres diaris. De vegades el diumenge no el compro perquè em fa falta un suplement que m’entri més pels ulls.
    I al digital els articles d’opinió (penso jo) tenen les ratlles massa llargues, i em sembla que és més àgil si els paràgrafs són més estrets. És com el teu blog, Marcús, les ratlles tan llargues em costa més de llegir.
    Au, ja he dit la meva

    • Refer el disseny (no cal color però si aclarir la maqueta). Que miri l’Avui, el Guardian i el Berria, com a exemples.
    • Ampliar secció Internacional amb reportatges i opinió, així com evitar treure notícies pràcticament només de l’àgència EFE i mirar més a les internacionals.
    • Aclarir les seccions Països Catalans, Societat i Punt divers: algú sap en què es diferencien? Per exemple: a cada edició: una pàgina per la comarca pròpia (districte en cas de Barcelona), una altra per la vegueria i la resta pels Països Catalans.
    • Crear una autèntica edició digital a on encabir-hi les notícies més locals que no capiguen a l’edició en paper. Potenciar el fet comarcal, sense oblidar la informació rellevant internacional. Fixem-nos en la deliciosa secció ‘Política’, buida de debats esterils i declaracions creuades, i apliquem-la a la resta del diari.
    • Treure una edició a Lleida.
    • Fer créixer Presència com a mitjà de reportatge i anàlisi, també polític i econòmic.

    De moment, no se m’acut res més.
    Alters comentaris? Aquí i aquí.

  4. Molt fàcil company: Terrassa, Terrassa i Terrassa !. M’agradaria trobar-me més informació local (on dic Terrassa, dic les altres ciutats on hi ha edició de El Punt). Crec que serà en aquest àmbit on únicament podrà competir.

  5. A banda d’un nou disseny més àgil i atractiu (imprescindible), podria fer un suplement cultural amb visió catalana i independent sobre allò que es mou al món de la cultura (des de la popular a l’alta creació en música, literatura, arts visuals i escènioques…)

  6. Caldria una contraportada agil i la qualitat d’algún col.laborador com la de la Vanguardia, l’infraestructura i mitjans periodistics amb l’extensió i profussió de El Mundo, una mentalitat oberta però de caire nostrat i no com l’espanyolista del Periodico de Catalunya i una intel.ligència valenciana nostrada superior a la del ‘Diari de València’ i tot amb un punt del Punt posat a punt 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!