Congrés SI, Senat NO! [Vot pràctic i vot de càstig, 2 en 1]

Avui i demà estic totalment desconnectat perque estic en un seminari a temps complet -tot i que demà em toca publicar article a l’Olla de Grills, i així serà-. Però, no vull deixar de comentar una cosa, molt per sobre.

Per les eleccions espanyoles, que estan al caure, s’està parlant de promocionar diferents alternatives de vot (nul, blanc, abstenció activa…) per a donar un toc d’atenció als partits polítics més o menys autocentrats (ERC, CIU i, en certa manera, ICV).

Encara no tinc clara la meva opció, però segueixo pensant que cal unitat d’acció. En tot cas, entenc i, en certa manera, recolzo la idea que hi ha darrera d’aquestes opcions.

Però, tot i que no són les eleccions més interessants per a l’elector catalanista i/o independentista, tampoc es pot dir que uns quants diputats al Congreso no puguin fer alguna cosa interessant. Per exemple, esmenar una llei o, com a mínim, controlar-ne el contingut. I, ho dic perque els espanyols són “molt putes” amb aquest tema. On diu “podrà” potser hi posen “s’haurà de”, o sigui, que passa desapercebut, però no és poca cosa, i si s’esmena a temps és bo. O sigui, si la nova llei X diu “podrà”, doncs farem el què voldrem, però si diu “s’haurà”, llavors a complir-la i a callar. I el què va darrera d’aquest “s’haurà” pot ser alguna cosa poc o gens interessant per a Catalunya i pot comportar una despesa important.

Per què ho dic això? Doncs, perque potser es poden trobar alternatives imaginatives que puguin fer el mateix efecte pressió als partits autocentrats, sense deixar la política del dia a dia a banda. En aquestes eleccions ens permetran votar al Congrés i al Senat. Un té poder i l’altre és una pantomima!

Per tant, per que no donar el vot de càstig al Senat i prou i votar al Congrés a aquests partits autocentrats? Una quantitat important de vots nuls al Senat no ens comportarien cap problema pràctic i donarien el toc d’atenció necessari. És una simple idea més al debat que s’ha obert. Hi seguirem pensant…

Blocus Track: "Declareu la independència", de Björk (notícia Vilaweb).

[El Bloc Marcús (RSS per seguir-lo) és membre de la XBS; col·labora al bloc col·lectiu Olla de Grills; i, aporta informació a la Xarxa Social d’informació INDP. Podeu seguir aquest bloc apuntant-vos al newsletter que apareix a baix de tot de la pantalla. Més sobre el bloc] [Al Gener de 2008 tots a les Jornades de la Catosfera que es celebraran a Granollers!]

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *