MARCÚS

(@marcroca)

7 de gener de 2013
0 comentaris

Un nou local per a l?oci i la cultura emergent de Terrassa

Cultura, joventut, oci i restauració es donen la mà, de nou, al bar annex a la Casa Baumann. El 29 de desembre s’inaugurava el BauHouseBar, un nou espai cultural jove i modern, integrat físicament a la Casa Baumann i estratègicament al projecte BaumannLab.

Parlant-ne amb un dels seus dos socis, Francesc Busqué —l’altre 50% del projecte el regenta en Ricard Valls— descobreixo que BauHouseBar i el seu logo lliguen disseny, cultura, arquitectura, modernitat i universalitat glocal.

Si bé des d’un primer moment podríem relacionar ‘house’ i ‘bau’ amb Casa Baumann, cal que donem un pas més i lliguem el nom i les tres figures geomètriques del logo que l’acompanyen al moviment arquitectònic i de disseny modern alemany Bauhaus. Tot plegat cal sumar-ho al concepte de bar, creació jove i edifici modernista local i emblemàtic on s’ubica aquest nou projecte cultural.

El moviment Bauhaus feia servir figures geomètriques i colors bàsics, fet que ens porta a ajuntar modernitat, joventut i, fins i tot, educació infantil, un apartat, aquest últim, que segons em comenta Busqué pot esdevenir ben aviat punt de trobada els diumenges al matí en format d’espectacles a la terrassa del bar.

Altres activitats que s’hi podran anar trobant -i de les quals s’anirà informant a través del web (actualment, en construcció), el bloc, Twitter i Facebook de BauHouseBar- podran prendre forma de vermouths musicals, concerts acústics, exposicions de joves talents de la ciutat, cates de vins i cerveses, sessions DJ, etcètera. Tot plegat, entenent el concepte cultura des d’un punt de vista molt obert.

Obertura que es vol fer extensiva a tota la ciutat de Terrassa, a les entitats i a la gent interessada en organitzar activitats culturals. BauHouseBar tindrà vida pròpia, tant amb activitats organitzades pel propi bar com per la resta d’activitats que gestiona BaumannLab -que té en el bar la seva finestra oberta a la ciutat per a exposicions i altres esdeveniments. Així, qualsevol persona o entitat terrassenca interessada en organitzar una conferència, un concert, una exposició,… pot proposar-ho als propietaris del bar o a BaumannLab. Tant en un cas com en l’altre, es decidirà de mutu acord la possibilitat d’obrir el local a l’activitat proposada.

Ah, i dit tot això, no ens oblidem que també és un bar, on es pot esmorzar i berenar o prendre copes cada dia i sopar de dijous a dissabte;-). I ben aviat tindrà WiFi! L’hauré d’incloure al Mapa de bars amb WiFi de Terrassa.

Article publicat a La Torre, el 4 de gener de 2013.

—-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!