La sindicació d’elpunt.cat funciona bé

Els RSS d’elpunt.cat funcionen bé. I, no és un fet a deixar passar per alt, tenint en compte que molts webs descuiden una eina de seguiment que, per mi, és bàsica. Un exemple que fa temps que reivindico, i no hi ha manera que ho arreglin, és el de l’avui.cat i la seva edició local de l’AVUI Terrassa.

El Punt permet sindicar-se per temàtica i per territorialitat. Per exemple, pots fer el seguiment de notícies de comunicació, i pots escollir d’on vols que siguin aquestes notícies, si de la teva ciutat o poble, si dels PPCC o si vols seguir les notícies de comunicació internacionals. Potser estaria bé, també, poder seguir totes les notícies de comunicació juntes. Però, posats a escollir, prefereixo que pequin de fragmentació que no pas el contrari.

Amb tot, hi ha una cosa a millorar, i és la visibilitat i explicació didàctica dels RRS del diari. És a dir, cal un apartat al web que expliqui què és i com funcionen els RSS i, a més, cal que amb un sol clic puguis accedir a l’apartat de RSS, i no hagis d’anar apartat per apartat per sindicar-te -com passa actualment-. També estaria bé poder sindicar més fragmentadament, encara. Per exemple, si només t’interessen els articles d’un articulista com en Miquel Pairolí, estaria bé un RSS hiperfragmentat.

Una gran notícia que elpunt.cat hagi entès la importància de la sindicació, la importància de segmentar la informació a gust del consumidor i de facilitar-ne l’accés, d’apropar-se a l’usuari i no fer que sigui aquest que tingui la feina de discriminar la informació a la qual vol accedir. Amb això, El Punt fidelitzarà al seu usuari potencial. Felicitats! Seguirem estudiant els progressos del diari.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *