la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

22 de juny de 2007
3 comentaris

It’s the music, stupid!

Aquesta setmana s’ha acabat The Sopranos, en antena des del 1999. La popular sèrie de televisió ha commocionat Estats Units precisament pel seu polèmic final.

La última escena es desenvolupa en un restaurant, una picada d’ull a “el Padrino”. Quan tothom esperava un bany de sang mentre el protagonista menjava anells de ceba fregits, la pantalla es fon en negre durant 10 segons i tot seguit apareixen els crèdits.

El tan poc esperat final va encadenar una sèrie de trucades i missatges al canal per cable que emetia la sèrie, uns per dir que tenien problemes amb la senyal i d’altres per donar-se de baixa de la subscripció. Tot un enrenou vaja.

El cert és que l’escena final no ha deixat indiferent a ningú, als Estats Units tothom en parla i aquesta ja s’ha convertit en escena de culte: la distribució dels personatges, els diàlegs, el menjar, la música…

Doncs bé, els avisats membres de l’equip de campanya de Hillary Clinton l’han fet grossa.

Un dels fronts oberts pel « war room » de Clinton a Internet és la música. Els internautes han pogut escollir quina serà la cançó de campanya de Hillary clinton. Amb aquesta iniciativa aconsegueixen la identificació dels votans amb el seu projecte alhora que un bon grapat de e-mails segmentats per codi postal.

Una vegada tancada la votació han recreat la darrera escena de The Sopranos i han deixat amb la intriga a els milers de simpatitzans que han participat en la votació i als seus rivals pendents del resultat emulant la pantalla en negre amb que finalitzava la sèrie. No us perdeu el vídeo, presteu atenció i fixeu-vos en els detalls, sobretot quan Bill Clinton pregunta per menjar anells de ceba, i hillary li respon "Res de fregits, haig de cuidar de tu". Tot seguit mossega un troç de pastanaga: la salut va ser un tema clau per la victòria de Clinton el 92: "Don’t forget the health care".

Avui han fet pública la cançó guanyadora: “You and I” de Celin Dion. Un Títol idoni per reforçar amb el “You” i el “I” el vincle entre electorat-candidata. It’s the music, stupid!


  1. Horrible canción. Horrible elección. Esa decisión no debieron haberla tomaod de manera tan democrática. Hay que seleccionar bien la música. Me gustó más la elección de Kerry hace 4 años con ‘No Surrender’ de Bruce Springsteen. Aunque para mí la mejor de todas fue ‘La Bamba’ utilizada por George Bush en 1988, una de las mejroes cancioens de todos los tiempos, universal, sencilla pero poderosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!