la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

19 de febrer de 2008
23 comentaris

GO!

GO!

Ahir vam llençar la campanya GO! Girona Optimista. Ho vam fer mitjançant el bloc de campanya dels socialistes gironins.
GO! és la Girona Optimista, un expressió mobilitzadora, que vol ser un instrument més per intentar evitar uns índex d’abstenció que es pressuposen alts, massa alts.
Feu un cop d’ull al bloc Girona Optimista, mireu els vídeos i ja em direu el què.

GO!

 1. Propòs a tots els llegidors d’aquest blog socialista que s’abstinguin de visitar l’enllaç de la campanya socialista que hi figura com a protesta per l’espoli fiscal, la xenofòbia lingüística anticatalana i la colonització indigna que el PSc-PSOE permet i propugna per a Catalunya.

 2. Però realment creus que als que no votem se’ns pot motivar amb uns videos del youtube? Quina tonteria és aquesta? Jo no votaré perquè estic desencisat, perquè no em crec res. La propaganda electoral -especialment aquesta mania amb els videos que us ha agafat a vosaltres i al PP- pot servir per als motivats, però als desmotivats com jo ens desmotiva encara més. I el que em fot és que en el fons ja us va bé que la gent no voti. Si tothom que no vota votés, els partits grans fliparieu.

 3.  

  Després  de comprovar els entusiasmes d’en Marc Teixidor i en Rafel Bruguera amb el GO de marres , i de veure la fe  dels joves socialistes amb la comunicació política, no em puc estar de traduir , de forma casolana, uns fragments de la columna dominical de l’ historiador especialista en historia contemporània, i autor de diversos llibres sobre la historia  del PSOE,  Santos Juliá, que avui publicava el diari El País, un dels dos diaris afins al govern que hi haurà com a mínim fins el 9 de març. Ho faig perquè ell expressa molt millor el que jo penso i no sabria explicar ni de lluny tant bé com ell ho fa.

   

  (…) “ el govern hagués ofert una explicació de les polítiques sobre assumptes relatius a l’organització de l’estat, els nous estatuts, la fi d’ETA, la reforma constitucional, la relació església /Estat,el paper d’Espanya a Europa, les relacions amb Estats Units, ela reptes i desafiaments que ens esperen en el futur”

   

  (…) Que tenim en lloc d’això? Una campanya dissenyada per experts en fabricar frases i anunciar promeses que el líder va deixant caure davant auditoris entregats. (…) Ara tot s’ha tornat, sinó infantil, juvenil, com de col·legi major, i festa d’estudiants que de sobte es troben amb un inesperat superàvit per la festa de fi de curs.

   

  No es tracta només de la cara obligada referència pel missatge electoral, es tracta també de la conversió dels trets  personals en signes d’identitat col·lectiva: la Z, la salutació circunflexa, la personalització de totes les mesures polítiques adoptades.

   

  (…) El primer cartell de campanya canta amb aires de bolero: “ Si tu no vas, ellos vuelven”, essent “ellos” tres personatges d’aspecte sinistre. O sigui per treure els indecisos dels seus dubtes, els socialistes confien com sempre en la por de la tornada dels mateixos personatges… “ (…) Una fixació de la ,propaganda socialista que infantilitza definitivament als destinataris del missatge: “ que viene el coco” “

   

  En fi, no continuo. Estic esperant l’atenció especial que els partits tenen a punt pels desencisats. Jo estava convençut que amb la democràcia havíem passat de súbdits a ciutadans. Estava equivocat, com amb tantes altres coses. 

 4. I AMB LA GIRONA EMPRENYADA, ALGU HI PENSA? LA MAT, LES RODALIES I LA N-II INAGURADA I ENCARA EMPANTANAGADA, ALGU S’ENRECORDA DE LA GIRONA EMPRENYADA?

 5. Com ho portem?? Com tenim les perspectives a meitat de campanya?¿…

  desconnecta del tren de les ofertes, propostes per d’aquí 3/4 anys, naltres més que els altres i explica per la gent de peu pla les 4 raons “de pq s’ha de votar a uns” i dir-se vot útil i no votar els qui creus que et representen, amb el perill de la dreta…

 6. Al veure això d e la Catalunya Optimista, no puc deixar de pensar des de fa dies amb la troballa d’en Nixon per allà a principis dels anys 70.( suposo dels seus assessors).Allò de la majoria silenciosa. En aquells moments hi havia minories que feien fressa. El moviment pels drets civils, el moviment estudiantil, els hippys, les manifestacions contra la guerra del Vietnam. Nixon es feia ressó, per damunt de les aparences, d’una majoria que era “silenciosa”, que treballava, que obeïa, que nopagava els impostos ( allà no es paguen) , i que el votava a ell. 

   

  Ara els que governen han volgut fer una cosa semblant. Per damunt dels que criden pel vot a decidir, pels que tenen el seu enemic a Madrid, pels que se senten humiliats per la suposada manca de les famoses infraestructures, hi ha una Catalunya sana, que treballa, que no es queixa, i que mira el futur amb optimisme. I aquesta Catalunya la representa el que governa. I es demostrarà que l’altra Catalunya ( la pessimista) estava equivocada.

   

  L’única diferència és que en temps d’en Nixon no hi havia internet, ni  es podien fer llumetes amb els eslògans de disseny.

   

  No sé qui va dir que un pessimista és un optimista ben informat.

   

  Cada vegada que veig l’eslògan   ( passant per les carreteres és inevitable ) sento una mena d’angoixa, de malestar i de vergonya aliena. No ho puc evitar. Sort que només falten quatre dies perquè s’acabi això que en diuen “la campanya”

   

   

 7. Ostres noi! acabo de descobrir el teu blog és… casi no tinc paraules, brutal, molt bo nen, et felicito.

 8. Es evidente que po contra a lo que ha propuesto el PP, el PSOE ha representado la España positiva que necesitan los ciudadanos, por lo que el resultado ha sido el que corresponde a un proyecto que cree en una España plural y diversa.
  Felicidades al PSC y a los compañeros de Girona que han estado como no podía ser de otra manera excelentemente.

  Saludos
  Alfonso Gil

 9. Es evidente que po contra a lo que ha propuesto el PP, el PSOE ha representado la España positiva que necesitan los ciudadanos, por lo que el resultado ha sido el que corresponde a un proyecto que cree en una España plural y diversa.
  Felicidades al PSC y a los compañeros de Girona que han estado como no podía ser de otra manera excelentemente.

  Saludos
  Alfonso Gil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!