la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

7 d'abril de 2008
3 comentaris

Fem Empordà!

El proper dissabte, 12 d’abril, Joan Armangué presenta a sota la cúpula del Teatre Museu Dalí de Figueres el llibre: Fem Empordà, Economia i Territori.

Vaig assistir a la conferència que l’exalcalde de Figueres va oferir a l’Escala a poques hores de començar la passada campanya electoral i aquest és el principal motiu perquè dissabte, en hores normalment dedicades a altres menesters, aniré a Figueres.

Perquè em va agradar la mirada positiva amb que Joan Armangué veu l’Empordà, Alt i Baix, davant els reptes de futur que se’ns presenten. Un mirada que es basa en els recursos que té l’empordà al seu abast però que necessiten un impuls ferm i decidit. L’Empordà, amb un situació geoestratègica privilegiada, amb identitat pròpia, amb un paisatge privilegiat, amb àrees econòmiques amb molt de potencial.

Un Empordà però, que també té defícits en infrastructures fàcilment constatables, una economia poc diversificada o reptes demogràfics, econòmics i humans que es generen amb els fluxos migratoris.

Aquestes són algunes de les credencials amb que el nostre petit país es presenta davant d’un Segle XXI tot just acabat d’encetar.

Fem Empordà, economia i territori està dividit en 4 parts: 3 capítols i un epíleg, construït amb 17 articles d’empordanesos significatius, entre ells Pau Canaleta, amb la petjada de James Carville al títol del seu article, Montse Palma diputada al Congrés dels Diputats o l’Estanis Puig, alcalde de l’Escala, que contribueix amb l’article l’Escala i els seus reptes.

L’Empordà que volem té dissabte una cita a Figueres. Sota la cúpula.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!