la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

29 de març de 2007
3 comentaris

Diuen que el 27 de maig hi ha eleccions? (i III)

Per tancar aquest monogràfic en torn de la participació a les properes eleccions Municipals avui parlaré breument del clima polític. Si els dos factors exposats anteriorment em fan pensar que la participació serà baixa, aquest tercer també. Per què? Doncs la participació augmenta quan en l’escenari polític hi ha escenes de contrast. De contrast entre les diferents opcions. Quan hi ha caliu, quan hi ha enfrontaments directes és quan la gent es mou, ens agradi o no, gràcies a un impuls.

Potser a algun lector li pot haver sobtat aquesta darrera afirmació, però els valors polítics de cada individu són els mecanismes que tenim per processar els missatges que ens arriba. Per tant quan els missatges són similarment uniformes aquests no s’activen de la mateixa forma que quan les alternatives són clarament contrastades. La percepció d’uniformitat no ens motiva sinó que ens condueix a una letargia de valors polítics, en aquest cas.

I els partits polítics encarnen valors. I les polítiques que desenvolupen evidentment també. Per això a major contrast d’alternatives més motivació de la ciutadania i menys confusió ideològica i programàtica.

I si pot haver-hi una mica de "marru", millor que millor, per la participació vull dir. És clar que aquests "marrus" poden estar tele dirigits. I això ja és una altre història, si més no, moralment reprobable ja que mai es provoquen per fer augmentar la participació sinó per treure’n rèdit electoral. És clar que ara entrem en un terreny abonat per tota mena de propostes i impossibles: la campanya electoral.

Ara és quan els partits ens han d’ensenyar tot el que han fent aquests darrers 4 anys i explicar-nos com veuen l’Escala d’aquí a no sé pas quants anys, i el més important com argumenten que els votem a ells i no a uns altres. Aquesta darrera afirmació no per òbvia és menys important.

Així doncs, que els partits polítics es posin les piles, ens expliquin la feina feta doncs tots els caps de llista repeteixen candidatura, el què faran i el poble decidirà. És la última oportunitat d’acostar la gent a les urnes: propostes clares i contrastades així la participació hi sortirà guanyant.

Música i que comenci el ball!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!