la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

4 de desembre de 2007
5 comentaris

Petita Crònica d’un exel.lent seminari (1)

Dimecres de matinada arribava a casa. Deixava enrera tres dies d’immersió en el món de la comunicació política i una ciutat que m’enamora. Madrid està esplèndida, com sempre. Tarda i nit de dilluns per mi, sense presses. Primers contactes amb el fred de la capital de l’Estat tot esperant un dimarts que prometia ser espectacular.

Dimarts era el dia fort. McKinnon, George Lakoff, Peter Cari, Margaret Sullivan y Thierry Saussez. Classes magistrals de comunicació, de publicitat, premsa i lideratges. Un dia rodó amb una petita nota discordant: la ponència d’inauguració del seminari per part del Secretari d’Estat de Comunicació Fernando Moraleda. Tenia ganes de saber com es treballava des de la Moncloa, però no hi va haver manera. Moraleda es va dedicar a fer campanya entre directors de campanya. El més interessant va ser el que no va dir: no va nombrar "Partit Popular", sinó que va utilitzar en tot moment "el partido conservador".

Dels altres ponents si que en vaig poder treure suc. Mckinnon i la construcció del missatge, Lakoff i la neurolingüística, Sullivan i les relacions amb la premsa, Peter Cari i la publicitat política, Saussez i la construcció d’un líder.

Mark Mckinnon, un dels culpables que Bush ocupi el despatx que ocupa, i George Lakoff, "l’esperança blanca" dels Demòcrates, van obrir el foc. Sense miraments, coneixedors de l’auditori que tenien al davant, van desgranar les tècniques en les quals són especialistes : construcció del missatge, marcs mentals i connexions neuronals. Dues classes d’alçada i sense fissures que, a més, coaccionaven als posteriors ponents a mantenir un perfil alt en les seves intervencions.

Maragarite Sullivan transmet la serenitat que se li demana al Cap de Premsa d’un vice-president dels Estats Units i Peter Cari va demostrar la seva experiència en el camp de la publicitat política . Thierry Saussez va estar magnífic. Pura energia. Una energia ben canalitzada al servei d’una estratègia que ha "entronitzat" Sarkozy. Tota una lliçó de lideratge. Una conferència de luxe per tancar un dimarts de champions league.

*Si voleu saber més coses sobre el seminari, no us oblideu de visitar:
          
Xavier Peytibi:
e-xaps, partidos políticos e internet

Pau Canaleta: l’Estratega

Mas Consulting: comunicación electoral

  1. Molt bon resum.
    A mí també em va fallar el tema Moraleda. La veritat és que se’m va caure l’ànima als peus. Això sí, curiosíssim anomenar al PP el "partido conservador". Sembla que seguía les tàctiques que ens va ensenyar l’endemà el Luís Ocaña, ex-asessor polític seu.

    Salut i ens veiem al Catosfera.

  2. Com estem?

    Veig que tots 4 estem apuntats a a les Jornades de la Catosfera. No sé si és ressaca de seminari però ja tinc ganes que arribin.

    Salut i ens llegim!

    ps/ Pau, fes-te un facebook!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!