CIU a defcon 1

CIU està en crisi. La federació nacionalista passa per una d’aquelles èpoques en que tot sembla que s’hagi d’esberlar. Penso que no serà així vistos els precedents però ara entre en joc una variable poc vista anteriorment, CDC també està en crisi. La portada de la Vanguardia de divendres és prou explícita: certs sectors de CDC estan que trinen. Acusen a Mas i a la seva ombra, David "Rove" Madí (el quart de la segona fila), de crear una cúpula paral·lela al Comitè Executiu, i de bandejar-lo fins l’ostracisme, i s’ha encetat el debat del lideratge. Recordem l’enemistat visceral que es tenen Madí i Xavier Trias (segon a la fila superior) , fins al punt que les males llengües diuen que el primer ha fet córrer que Trias té parkinson per afeblir-lo de cara a les municipals, lleig, molt lleig.
Però aquí no s’acaba l’embolic, sinó que s’agreuja. Prohoms de CDC, segons e-noticies, aposten per una solució radical a les cada vegada més evidents divergències entre Convergència i el seu soci, Unió: des de les opinions de Pelegrí, passant per les Campuzano, Duran i Lleida demanant a crits ser ministre, les de Antoni Vives (tercer a la fila del mig) dient que a Madrid CIU no hi ha d’anar a fer res, les de…etcètera, etcètera, etcètera.
A CDC parlen de la dicotomia prohibida de l’època Pujol: la fusió o la ruptura, i Unió no està per la fusió.
I a l’Escala una possible ruptura de la federació abans i de cara a les municipals tindria conseqüències terribles…per CIU, és clar. Seguirem el tema, però avui us deixo uns quants enllaços del que es diu per la xerxa:

*e-noticies: "dirigents de CDC opten per trencar amb Unió abans de les municipals"
*Antoni Vives: "A Madrid s?hi ha d?anar només el just, no pas a governar-hi"
*La Vanguardia: "la pèrdua del govern obre la primera crisis a CDC"
*Carles Campuzano: "valdria la pena que comencéssim a definir quina és la proposta política del nacionalisme català"
*Busot: "al carrer Còrsega estan que trinen"
*Saül Gordillo: "la vanguardia apunta (o despista) el sarau nacionalista"
*
Vicenç Villatoro: "Catalanistas en el gobierno español"
*
Carme Laura-Gil: "Duran i LLeida ha reitarat la voluntat d’entrar al govern d’Espanya, jo soc d’opinió i convenciment contrari"

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *