la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

14 de gener de 2007
3 comentaris

CIU a defcon 1

CIU està en crisi. La federació nacionalista passa per una d’aquelles èpoques en que tot sembla que s’hagi d’esberlar. Penso que no serà així vistos els precedents però ara entre en joc una variable poc vista anteriorment, CDC també està en crisi. La portada de la Vanguardia de divendres és prou explícita: certs sectors de CDC estan que trinen. Acusen a Mas i a la seva ombra, David "Rove" Madí (el quart de la segona fila), de crear una cúpula paral·lela al Comitè Executiu, i de bandejar-lo fins l’ostracisme, i s’ha encetat el debat del lideratge. Recordem l’enemistat visceral que es tenen Madí i Xavier Trias (segon a la fila superior) , fins al punt que les males llengües diuen que el primer ha fet córrer que Trias té parkinson per afeblir-lo de cara a les municipals, lleig, molt lleig.
Però aquí no s’acaba l’embolic, sinó que s’agreuja. Prohoms de CDC, segons e-noticies, aposten per una solució radical a les cada vegada més evidents divergències entre Convergència i el seu soci, Unió: des de les opinions de Pelegrí, passant per les Campuzano, Duran i Lleida demanant a crits ser ministre, les de Antoni Vives (tercer a la fila del mig) dient que a Madrid CIU no hi ha d’anar a fer res, les de…etcètera, etcètera, etcètera.
A CDC parlen de la dicotomia prohibida de l’època Pujol: la fusió o la ruptura, i Unió no està per la fusió.
I a l’Escala una possible ruptura de la federació abans i de cara a les municipals tindria conseqüències terribles…per CIU, és clar. Seguirem el tema, però avui us deixo uns quants enllaços del que es diu per la xerxa:

*e-noticies: "dirigents de CDC opten per trencar amb Unió abans de les municipals"
*Antoni Vives: "A Madrid s?hi ha d?anar només el just, no pas a governar-hi"
*La Vanguardia: "la pèrdua del govern obre la primera crisis a CDC"
*Carles Campuzano: "valdria la pena que comencéssim a definir quina és la proposta política del nacionalisme català"
*Busot: "al carrer Còrsega estan que trinen"
*Saül Gordillo: "la vanguardia apunta (o despista) el sarau nacionalista"
*
Vicenç Villatoro: "Catalanistas en el gobierno español"
*
Carme Laura-Gil: "Duran i LLeida ha reitarat la voluntat d’entrar al govern d’Espanya, jo soc d’opinió i convenciment contrari"

  1. Home, no soc qui per dir-te el contrari.

    A part d’estar molt ben documentat, saps de que parles i a més has estudiat per això.

    Però oblides una cosa: tant CDC, com UDC tenen com a únic objectiu tornar al poder i saben perfectament que només podran arribar-hi units.

    La unió fa la força.

    Com a molt, tallaran algun cap (espero i desitjo que el de David Madi sigui un d’ells) i això els ajudarà, si ho fan ben fet (pactant-ho de sota ma, planejant com enfonsar als afectats dins la misèria més absoluta) a tirar endavant, amb forçes renovades. Faran com l’au fènix.

    Pronostico la mateixa situació per al P.P. si no guanyen les pròximes eleccions generals. I crec que ETA els ha deixat la Moncloa en safata d’argent. Esperem que el ple del congres que tot just comença (16:06) serveixi a Zapatero per a sortir-ne reforçat, però per això caldria que Rajoy, Acebes, Zaplana i companyía, escoltéssin i donéssin un vot de confiança, però per això, els caldria tenir escrupuls i tots sabem que és el que més els manca.

    Salut,

    euautosh

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!