la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

24 de febrer de 2007
8 comentaris

3 Mb d’escrita i 2 Gb d’anxova, mestressa!

La Confraria de Pescadors de l´Escala ha posat en marxa un projecte pioner a tot l´Estat que permet la compra a la subhasta en temps real des d´Intranet. A partir d´ara les peixateries, restaurants, majoristes i minoristes que estiguin dins la xarxa tindran la possibilitat de comprar el peix en línia directament des de la subhasta diària que es fa a la Llotja, però comprant des dels seus establiments.
Aquest sistema permetrà cobrir punts negres com la falta d´informació a la Llotja. En aquest sentit, el patró major de la Confraria, Lluís Sureda, va aclarir que els compradors estarien al corrent de l´estat, la quantitat i la qualitat del peix abans que aquest arribi al port. Això es farà mitjançant SMS, des de la barca a la Confraria, i els compradors tindran tota la informació a la seva disposició via Intranet.

A part d´aquest sistema Intranet que rebaixarà costos, podent donar més valor al peix, aquestes polítiques de gestió anirien en altres vies com la possibilitat d´augmentar la professionalitat dels pescadors mitjançant uns masters que es farien a la universitat subvencionats per la Direcció General de Pesca.

La metodologia de funcionament comença quan els pescadors fan arribar les dades sobre la captura amb el sistema SMS. Quan la Confraria introdueix les caixes al sistema, els usuaris connectats reben la informació de la barca, el tipus de peix, el pes total, el pes mitjà de la peça (calibre)i fins i tot la imatge. Llavors, quan el subhastador que està a la Confraria escull un lot, aquest els hi apareix en blau a la part superior de la pantalla.

Els compradors que participin per Intranet poden, com qualsevol altra persona que estigui físicament a la subhasta,  fer la comanda. L´Assignació serà automàtica quan el preu arriba al que ha marcat que està disposat a pagar i no hi ha més ofertes. El comprador rep un tiquet de compra, via correu-e, en format PDF. Així, la compra se li podria enviar al seu estabilment. Un altre avantatge que té l´Intranet és que poden consultar-les les comandes que s´han fet en anteriors subhastes.

El projecte ha rebut una subvenció de la Generalitat de 22.125 euros.

(Extracte de la notícia publicada per Paula Rubert a Diari de Girona)

 1. Carai La confraria de pescadors de l’escala!

  Ara, a més de navegar per la red, podrem pescar i tot!

  Innovar o morir! La mediterrània es mor…..pro els pescadors innoven, a veure qui guanya.

  poque sabia que la paula ruber fos periodista a "los sitios".

  un petonet, bé no la calçotada, m’han dit, nos tb molt bé, pro molt

 2. Me parece una propuesta muy interesante, creo que nuestros pescadores deben sacar la mayor rentabilidad posible a sus capturas, de alguna manera debe primarse el pescado de nuestras aguas con respecto al traído de fuera de la Unión, de terceros países, pescado con artes quizá poco respetuosas con la sostenibilidad de los recursos. En este sentido las nuevas tecnologías pueden aportar mucho. Gracias por la información, trataré de trasladarlo como iniciativa a Euskadi.

  Agur bero bat,

  Idoia

 3. apa nano, casi un mes sense escriure, et desconec.

  pudé és el teu record, tan de temps sense fer cap comentari……

  apa molts petons i demà marxem cap a Bristol

  petit

 4. Això d’anar a a la muntanya no t’ha anat pas bé…… Ja en té de rao en Peti! És molt estrany tot això!!! Jo no poso els peus a la terra xò són per raons de pes…i tu ???  que has abandonat el blog?¿

  I el teu públic, què?? haurem d’anar a llegir a 4 matats….La dona dels pescador no pot quedar cosin de per vida, ha d’apendre a pescar i sortir ella a la mar!!!!!

  apa li!
  Salut!

  PD– Aquest cap de setmana baixo, et puc demanar un parell de favors?¿ Ratafia Rosset si us plau que en aquestes terres no saben ni el que és!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!