Catalogna in italiano

informazioni e commenti in lingua italiana

4 de juliol de 2013
Sense categoria
0 comentaris

El que els italians pensen de nosaltres

El passat 29 de juny a Barcelona, com aquí tothom sap, 90.000 persones es van aplegar a l’estadi del Barça per assistir al Concert per la Llibertat.
Uns dies després, a tota la premsa internacional van sortir uns quants articles que expliquen el que ha passat. 
 

Deixant a banda els països extra europeus, als diaris de molts estats membres de la UE hi ha hagut ressò del concert i dels fets.
Se’n ha parlat a França i a Alemanya, a Suïssa i Bèlgica fins a arribar a Grècia i Xipre.

És important remarcar que, algun dia, els estats de la UE s’hauran de expressar respecte les nostres reivindicacions i val la pena que, com a mínim, sàpiguen on es troba i que vol Catalunya.

Amb la excepció de Tele Alghero, de l’Alguer – ciutat de 40.000 habitants – a tots els mitjans de comunicació d’Itàlia, un estat de 58 milions d’habitants i cofundador de la UE, no hi va sortir ni una paraula escrita o pronunciada, almenys fins el 5 de juliol en que escrivim aquesta nota.

No pensem pas que a la premsa italiana hi hagi una conspiració contra Catalunya, però fets com aquest no passen perquè sí: per aquest motiu posem unes preguntes sobre la taula.

Com és que a França i Alemanya hi ha un cert desplegament d’entitat i activitats catalanes i a Itàlia, tot i tenir 13 universitats que oferèixen cursos de català, no hi ha cap delegació del Govern, ni cap comunitat catalana?

Potser hi ha una relació entre les activitats que es fan en els diferents països i l’interès que la seva premsa demostra cap al nostre país?

Estem segurs que no ens interessa el que els italians pensen de nosaltres?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!