Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Publicat el 19 de juny de 2008

La vida va vindre de l’espai?

La vida va vindre de l’espai?

No ho sabem.  Segurament no. Però el que sembla clar és que els meteorits hi van contribuir aportant components per fer les primeres molècules de material genètic, segons han descobert un grup de científics europeus i americans.

L’anàlisi de fragments del meteorit Murchison que caigué a Austràlia el 1969 ha portat a la troballa de les molècules uracil i xantina, que són precursores de les molècules que formen el DNA i el RNA, i que són conegudes com a nucleobases.

La connexió còsmica entre nosaltres i l’espai ha estat una altra vegada confirmada.

Segueix …
 

La història de la Terra primitiva és una lluita violenta per sobreviure. Després d’haver-se format la Lluna a partir d’una col·lisió amb un altre cos, encara va haver de suportar un bombardeig constant de grans roques similars al meteorit de Murchison. Això passà entre 3,8 i 4,5 milions d’anys enrere, just quan als oceans primitius la vida primitiva s’anava formant.

El bombardeig hauria dipositat grans quantitats de material meteòric en la superfície de la Terra i de també de Mart.

A l’article “Extraterrestrial nucleobases in the Murchison meteorite”, publicat al Earth and Planetary Science Letters, (15 June 2008), i que podeu llegir a la xarxa si esteu subscrits, els grups de científics europeus i americans expliquen com han descobert les molècules uracil i xantina al meteorit Murchison.
 
Ara la doctora Zita Martins, del Department of Earth Science and Engineering at Imperial College de Londres, diu que la recerca ha permés donar una altra peça del trencaclosques de la creació i evolució de la vida a la Terra.

Creiem que la vida primitiva pot haver adoptat les nucleobases dels fragments meteòrics per a usar-los en el codi genètic que els permetia passar en els seus trets reeixits fins a les subsegüents generacions.”

El coautor Mark Sephton, també del mateix departament, creu que aquesta recerca és un pas important per a entendre com va evolucionar la vida primitiva:

Com que els meteorits representen materials residuals de la formació del sistema solar, els components clau per a la vida, incloent les nucleobases, poden estar escampats en el cosmos.  Com que cada vegada es descobreixen més materials bàsics per a la vida la possibilitat que la vida salte endavant on la química siga la correcta es torna més probable“.

Tot això ho podeu llegir al comunicat de premsa de l’Imperial College.

Som, com ja he dit algunes vegades, pols d’estels, química i evolució…Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sistema solar per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent