Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

L’exploració espacial a casa

He sentit moltes vegades criticar els programes espacials, tant el de la NASA o el nostre de l’ESA, perquè explorar l’espai és balafiar els diners dels contribuents. Millor fóra usar-los en necessitats més terrenals. Jo sempre els he dit a les persones que pensen això que els diferents aparells fets per a us a l’espai tenen una aplicació a la vida diària. No els he acabat de convèncer.

La veritat és que la llista de ginys que usem a casa o la ciutat que provenen de l’espai és immensa. Des de pasta dental que es pot ingerir (ideal per nens), guitarres elèctriques, purificadors naturals d’aire, micros i altaveus inal·làmbrics, visualització 3D, bombetes de llum de baix consum, esportives, cascos de ciclista, sensors d’incendis, materials autoil·luminats, pneumàtics, ….

Així que si alguna vegada s’ha preguntat quin és l’impacte de l’exploració espacial en la seua vida diària pot visitar la pàgina web interactiva que la NASA acaba de posar en marxa. Aquesta web ens permet conéixer les aplicacions de la tecnologia espacial en la nostra casa i en les nostres ciutats.

Dos detalls: S’ha de tindre instal·lat el Adobe Flash Player i l’altra és que la pàgina està en anglés. Però us assegure que la visita s’ho val. Aneu navegant per la casa o la ciutat descobrint les aplicacions espacials.

La web a visitar és NASA at Home, NASA in Your City. Una vegada dins punxeu altra vegada l’enllaç Nasa at home… i us trobareu dues possibilitats: visitar la casa o la ciutat. Una vegada elegida una o l’altra podreu navegar per ella i veure els diferents utensilis provinents de l’exploració de l’espai. Sempre podreu tornar cap enrere per tafanejar els altres indrets… La visita és molt interactiva.

Que s’ho passeu bé….

Foto: Imatge de la web de la NASA.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Exploració de l'espai per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent