Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 2 de gener de 2005

Bons propòsits…

Any Nou. Si no fos pels fills, un dels dies que més de gust et posaries al llit d’horeta. Però no els pots fer encara més esquerps, que prou peatges socials els toca pagar, ja. Per tant, sopar tard, xampany a taula i raïm a punt. […]

Quan arriba l’hora, boca plena, toc de copes, petons i somriures. Discursos, cap. N’hi ha prou amb la companyia aproximadament entretinguda, gairebé musical que fa, inevitable, la tele.

Perquè, ho admeto, vam deixar-nos acomboiar per la revetlla que oferia la nostra, per dir-ne com en dèiem. Que ens va obsequiar amb un programa amb tots els vicis i les virtuts de les coses de casa. Xabacà, però no gaire. Cursi, sense embafar. Transgressor, dintre d’un ordre. I espanyol sense que s’acabés de notar.

Potser és una de les novetats del canvi de fa un any, el del govern de Sant Jaume vull dir, que la tele de casa torni a donar barra lliure, ara amb contenció pressupostària això sí, als xicots de Canet. Gràcies a ells, i a aquesta gran família teletransversal que és Gestmusic, vam poder saludar l’any en companyia de bona part dels monstres i artistes ocasionals que han rondat pels programes de la factoria Cruz i Mainat socis fins al final. Que si un Boris, que si aquella Marta, que si tota mena de triumfitos, i gairebé tots en un català de dicció en el pitjor dels casos encara no aberrant. Sí, senyor president, això és catalanitzar Espanya i el demés [sic] són punyetes!

Incansables i contradictoris com som, però, encara vam tenir la paciència d’aplaudir-hi les perles. Xavi Coral fent-se el ferm propòsit d’aconseguir aquest any que ara comença dir el telenotícies, calb com és, amb melenes. I el Sisa i el Quimi Portet, sempre llum enmig de tanta foscor, entonant reverencialment iconoclastes uns impecables “Rius de Babilònia“.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent