Observació popular a Gandia

 S’ha organitzat per a aquesta vesprada, dijous 22 de febrer, a partir de les 19:30 h una observació d’astronomia oberta a tot el públic a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de la Safor i amb la col·laboració de la revista Quinzedies. Alguns membres de l’Agrupació Astronòmica i jo mateix  mostrarem les constel·lacions, la Lluna i el planeta Saturn amb diversos telescopis. I es faran demostracions pràctiques de l’ús de la carta del cel que acompanya el post del mes de febrer. El lloc d’observació serà la Plaça Tirant lo Blanc, dalt del parking del riu Serpis al final del Passeig de les Germanies a Gandia. Esteu convidats tots, especialment els lectors de la comarca de la Safor i de les comarques veïnes.

Esperem cels nets sense núvols. Si no és possible l’observació per mal oratge l’ajornarem per a demà a la mateixa hora.

3 pensaments a “Observació popular a Gandia

  1. Veig Aldebaran i el Bover, els Bessons i Orió -el caçador. Veig la Serp i la Polar…Tot un món de mites i aguaitadors del cel. Allò que el meu avi em contava al Cel de "La Vanguardia" i allò que jo contava als meus fills al telescopi del terrat d’una casa de camp a Santanyí. Allí vaig escriure un conte d’estels…un dia en penjaré un bocí. Que tingueu una bona vesprada i un cel net.

  2. Molt bona nit ahir per observar! Espero que hàgiu tingut sort. Jo, aprofitant que demà és dissabte, intentaré llevar-me d’hora per observar la Nova Scorpii 2007, encara que la contaminació lumínica d’aquesta zona (Castelldefels) és immensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.