Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

29 de novembre de 2008
13 comentaris

Lletres Ebrenques convida Josep Guia

El proper divendres 5 de desembre, al programa radiofònic Lletres ebrenques d’Antena Caro Roquetes (96.0 fm) comptarem amb la presència de l’escriptor i polític, Josep Guia, valencià de nació catalana, Amb ell parlarem sobre els seus estudis literaris sobre la tesi doctoral que acaba de passar a la Universitat de València amb un estudi sobre “L’Espill” de Mossèn Jaume Roig, i també dels 40 anys que enguany compleix el PSAN, partit del qual és un destacat dirigent  des de fa molts d’anys.
El programa es pot escoltar posteriorment a partir de divendres la tarda a través del web www.antenacaro.com

 Josep Guia i Marín (València, 1947) és assagista, professor de matemàtiques a la UV i activista polític. Al llarg de la seva trajectòria ha estat detingut, multat i processat en diverses ocasions per les seues idees i actuacions en favor de l’independentisme dels Països Catalans. Com a dirigent del PSAN ha desenvolupat una intensa tasca en favor de la cultura i la llengua catalanes, i ha merescut premis com de l’activitat cívica catalana que li va atorgar la fundació Jaume I el 1986. D’entre les seues publicacions destaquen els assaigs que ha dedicat a la qüestió nacional, com ara Països Catalans i llibertat (1983), És molt senzill, digueu-li Catalunya (1985), Des de la Catalunya del Sud (1987), València, 750 anys de nació catalana, que va guanyar el premi d’assaig Joan Fuster del 1988, i Catalunya descoberta (1990).
També s’ha de ressenyar la seua activitat com a estudiós de la literatura medieval catalana, en temes com l’anàlisi fraseològica i al respecte de obres com el Tirant lo Blanc. Dins d’aquesta línia d’investigació destaquen els llibres De Martorell a Corella. Descobrint l’autor del Tirant lo Blanc (1996) o Els primers reculls de proverbis catalans, premi Valeri Serra i Boldú del 1996. En l’actualitat continua amb la seva tasca cívica, sense abandonar els estudis literaris i els de teoria matemàtica, exerceix com a doctor al departament d’Àlgebra de la Universitat de València, dins la qual ha estat Vicerector d’Estatuts, i presideix la Junta Electoral.
Josep Guia és la persona que més m’ha influenciat en l’àmbit ideològic, per la qual cosa personalment serà un programa molt especial en el qual tindré la possibilitat de discutir sobre ideals comuns.

  1. O l’altra via més directa de carregar-se la nacionalitat valenciana com a país de la vella Europa.

    O quan el camí més recte o curt entre països o comunitats no és el més adient. A l’inrevés la ‘veritat’ mal guiada de vegades resulta el camí més rapid, directe, recte i curt per estavellar-la al precipici o etampar-se al primer obstacle.

  2. fa poc vaig estar sopant amb ell a llíria. pot ser en algunes coses no coincideim, però és admirable, que després de molts anys seguiex fidel als seus objectiu respecte a la notra nació. dels quals conincidisc amb la majoria.

    vicent
    llíria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!