jordhill.clar

jo vull dir clar, tu vols dir clar?

4 de juliol de 2008
1 comentari

Quins collons!!

Quins collons!! Ara de nou ataquen amb la tercera hora de castellà, la reclamen i d’altres faran concentracions en favor del seu dret lingüistic espanyolista,, no se pas quantes hores de castellà vaig fer jo a l’escola, soposo que les mateixes que els meus companys doncs tots viviam i vivim en un país ocupat, i per tant parlo i llegeixo, no se si perfectament però la conec per una imposició , l’he mamada al carrer, a la televisió , al cinema, fins fa pocs anys en la premsa esportiva, fa un munt d’anys que juguen a aquest joc i tothom sap que la millor manera de canviar una cultura i la seva societat civil recau en una substitució lingüïstica i l’instal.lació del pensament únic, es la batalla perduda dels autoanomenats vencedors d’una guerra els fills d’una dictadura que parlen de democràcia i cada dia apliquen moltes de les mesures que s’imposaven en el règim, a l’escola del meu fill, mes d’un ciquanta per cent dels pares dels alumnes parlen castellà a casa seva entre ells i amb els seus fills, a la clase del meu fill hi ha nens que no parlen el catàlà tot i fer cinc anys que viuen aquí i no em refereixo a cap fill de nou vinguts amb d’altres trets étnics, son fills d’espanyols que parlen la llengua de la madre pàtria, i no podem caure en l’exclusió ni en la criminilització d’aquestes terceres generacions, l’odi dels seus pares cap al seu entorn/país.

Tot plegat una brillant cortina de fum que crea divisió en la societat civil, debat pels carrers i ens oblidem per un temps del que el país i l’estat espanyol s’en van a la merda, els obrers ens anem a un pou.

  1. sincerament jo crec que als polítics principatins els incomoda això de la immersió lingüística i preferirien evitar tensions tendint a un estat monolingüe castellà. Altrament, no m’ho sé explicar. Si t’ataquen frontalment una llei pensada perquè el català sigui, no ja llengua comuna d’intercanvi i integració social (per a això caldria molt més que atrevir-se amb els xiquets) sinó un idioma mínimament entès pel món hispà malgrat la situació anòmala de guettos subvencionats…el què cal fer no és defensar-se dient que ací som bilingües (castellans bilingües? on?) el que cal és atacar frontalment i aplicar immersió lingüística total en un altre sector social. Vaja, la millor defensa…un bon atac. Però no…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!