LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

13 de juny de 2007
0 comentaris

JA SOM A L’EUROLLIGA

El Barça ha apallissat i sentenciat l’eliminatòria d’accés a la final ACB a un desdibuixat TAU que dramàticament ha perdut per 16 punts de diferència.

Gràcies a un inici de tercer període espectacular, on el Barça ha anotat un parcial de 0 – 11 a favor, ha hagut de ser una de les reliquies de l’arbitratge ACB qui ha expulsar a Joan Carles Navarro al sancionar-lo amb una falta tècnica (5ena del jugador) després d’una 4rta falta personal innexistent.

Després de l’expulsió de la "bomba" l’equip s’ha posat les piles i després d’una retallada en el marcador de 4 punts favor dels locals, ha començat un festival de joc i de color a favor del campió de la Copa del Rei de l’ACB. El més imoportant però, és la presència assegurada a l’Eurolliga per la temporada que ve.

Per altra banda, la Penya ha perdut a madrid amb polèmica final protagonitzada pels àrbitres Hierrezuelo i Arteaga.

Després del primer llançament errat de Bullock d’una sèrie de dos tirs lliures, s’ha fet repetir el primer llançament el qual ha estat reeixit. Posteriorment, i amb un desventatge de 4 punts al marcador, el DKV ha encistellat ràpidament retallant la diferència i en una falta personal estratègica sobre el Reial Madrid, Arteaga ha sancionat amb una més que discutible falta antiesportiva. Aquí ha quedat dat i beneït el partit, passant a la final l’equip madrileny.

Cal dir que aquesta final, Reial Madrid vs FC Barcelona, és la final desitjada per molta gent, no només pels nostàlgics de les finals d’Epi, Solozábal, Sibilio, Norris…. contra Biriukov, Romay, Fernando Martín, Corbalan i d’altres; sinó pels medis de comunicació (i sinó, pregunteu-li a TVE, Quatro, TV3 i la caverna madrilenya) perquè serà la final dels dos equips de futbol que s’estan jugant el final de lliga de futbol i que tindrà el seu desenllaç el proper dissabte, un dia abans de l’inici del primer partit de la final ACB. 

Ignoro si Arteaga sabia que el Barça havia guanyat, però hi ha medis a Madrid que es pregunten que què fa la central de l’ACB a Barcelona quan la capital d’Espanya és Madrid (en una època va ser Burgos). Aleshores puc pensar que si la seu és a Barcelona i a sobre la final és catalana, amb l’església "hemos topado"i a Madrid més d’un es rasgaria les vestidures. Però el més greu no és la falta sancionada per Arteaga, sinó la repetició del primer tir lliure de Bullock.

Com dic, l’arbitratge pot ser dolent,  sibil·lí i/o sospitós, i aquest ha estat molt sospitós. Potser, tal i com a dit Aíto García Reneses, a la Penya encara li fa falta créixer com a equip i guanyar-se el respecte, no només a la lliga, sinó a nivell arbitral. 

Dit això em pregunto: on era el president del Barça? On era el senyor Laporta?

Sembla ser que el senyor Joan Laporta ha assistit a la Nit Porsche per a promocionar Financat, la financera de la que va ser nomenat president el proppassat mes d’abril, i a la qual amb Xavier Arbós i Xavier Puig de socis té com objecte social la prestació de serveis financers avançats en matèria de finançament, leasing, renting i altres fórmules de gestió del crèdit empresarial. Però davant la trascendència del partit d’avuí del màxim representant de la secció de bàsquet del club, crec que el president hauria hagut d’estar present a Vitòria i no prenent cava entre dues flamants rosses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!