VARIACIONS

El món segons Pep Montes

22 de juny de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Lluís Sala-Molins, a l’Ateneu

En Sergi Jover, ponent de literatura de l’Ateneu Barcelonès (que deu ser la persona humana que passa més temps a l’Ateneu després de l’eminent director de la biblioteca, Ferran Burguillos) ha organitzat un acte atractiu, que promet. Aquesta vegada, per fer-ho ha comptat amb el suport del ponent de filosofia de la docta casa, Ramon Alcoberro, gurú del món blocaire (gurú escèptic, però gurú al cap i a la fi). Ambdós, per fer còrrer la bona nova, difonen a tort i a dret el missatge que jo, disciplinadament, reprodueixo aquí mateix:

Benvolgudes, benvolguts:

El proper dilluns dia 25 de juny, a dos quarts de vuit, a l’Ateneu Barcelonès,
carrer de la Canuda 6, el professor Lluís Sala-Molins, professor emèrit de Filosofia Política a l’Université de Paris-I i de la Universitat de Toulouse-Le Mirail, tancarà el cicle ELS MEUS LLIBRES d’aquest curs, que organitza per segon any la Ponència de Llengua i Literatura de l’Ateneu, amb una xerrada que repassarà la seva vida a través dels llibres llegits, escrits, estudiats…

Sala-Molins és un dels acadèmics europeus que més ha treballat la genealogia del racisme i dels fenòmens totalitaris, i ha recuperat textos medievals i barrocs de filosofia política. Són prou conegudes les seves edicions del Code Noir -les "lleis de negres" de Lluís XIV- i del Manual dels Inquisidors de Nicolau Eimerich; Sala-Molins ha estat també un dels editors de les Obres llatines de Ramon Llull. Ha publicat en aquests darrers anys "Le calvaire de Canaan" i "Le Livre rouge de Yahvé".

El vigatà Lluís Sala-Molins ens anunciava, fa uns dies, que aquest recorregut vital aniria "des de la banalitat total d’una infància "jaculatòria" a una vellesa "blasfematòria".

Us hi esperem. Aprendrem i ens divertirem. Si podeu fer córrer aquesta informació entre altres persones interessades us ho agrairem qui-sap-lo.

Ben cordialment,

Ramon Alcoberro i Pericay
Ponent de Filosofia

Sergi Jover i Rejsek
Ponent de Llengua i Literatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!