miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

badalona és i aporta, mirades des de la xarxa virtual

Ahir a la tarda, mentre al forn s’hi coïen els moniatos i la casa s’omplia d’aquell perfum tardorenc que ja enyorava, em vaig dedicar a passar les tisores pel bloc i en vaig retallar uns quants calaixos. Amb tanta classificació arriba un moment que ni jo mateixa sé on tinc desats els apunts, i sovint quan els escric tampoc sé ben bé on classificar-los. Massa categories fan un bloc complex, m’he dedicat a simplificar-lo. I a concentrar millor tots els articles que parlen de Badalona. Badalona, un tema obert i molt fructífer a multitud de blocs (blogs)… (segueix)

Ben mirat, si la majoria d’articles dels calaixos de participació i ciutadana, o de intermulticulti, o de cançons que parlen-Xesco Boix/Gospel Sentits…. o els articles de la columna transversal del TOT i fins i tot moltes de les postes d’estiu o dels nyaps i despropòsits parlaven de Badalona, no és millor que formin part del Badalona APORTA? Perquè, no és precisament aquesta la seva major aportació? És a dir, ser una ciutat diversa territorial i culturalment, ser participativa, activa, tenir errades i contradiccions… ser, de fet amb els article sparlo de comés la ciutat, així que al final ho deixo en Badalona és i aporta.

Sí que queda un calaix amb un petit aiguabarreig, i molt carregat (més de 170 articles, endreçats cronol·lògicament, des de l’abril del 2009… potser caldrà fer-ne un índex?) Però també aporta una mirada global sobre com és i què passa a la ciutat, molt més rica i suggerent… i això que encara no hi és tot, cert, algunes aportacions badalonines segueixen a altres calaixos temàtics (herois qüotidians, joves sí sí i també, cançons que parlen-Glosa, som i fem països catalans…) de vegades costa decidir què pesa més, si el contingut com a aportació local o pel contingut en sí. Però en tot cas aquesta domensió parla de com és la ciutat. Només mirant-la des de la meva mirada ja es descobreix una vitalitat impressionant. Si hi sumem totes les mirades locals que hi ha a la xarxa, el món virtual és ple d’una Badalona que parla en veu alta. L’altre dia vaig descobrir un article de l’Oriol Lladó – capdavanter en aquest “ofici” – on es recullen molts nous blocs badalonins que jo desconeixia. L’article, “5 blogs de Badalonins que (potser )no coneixies” presenta aquests cinc i fa, de passada, un esment a molts altres. No dóno a l’abast d’actualitzar el meu apartat dels meus enllaços, “Badalona al món”. Encara que no sempre parlin de Badalona, encara que el tema sigui un altre, no deica de ser una mirada badalonina, un bloc de gent de Badalona…

Aquí el petit resum de l’Oriol, una finestra oberta a la xarxa que ens permet descobrir molta més Badalona de la que tenim al nostre abast normalment:

  1. Alberto Lumbreras: és una sort per a un partit (EUiA, en aquest cas) tenir gent de l’afilada intel·ligència de l’Alberto. Maldekstra kolono (La columna esquerra, en esperanto), permet apropar-se al món de l’esquerra anticapitalista amb una mirada rigorosa, gens sectària i en general, bé que no sempre compartida, sí ben estimulant.
  2. La Tafanera del Saltamartí: fa temps que corre, aquest, amb injusta indiferència. Només se li troba a faltar més regularitat en el repàs sensible i informat per als lletraferits de la ciutat.
  3. Pepe Reis: i aquí un que comença amb moltes ganes, fent bandera del programari lliure i un polèmic post sobre #wifibadalona.
  4. Boatella Cafè: La Dolors es distingeix per un finíssim sentit de la ironia. Menys és més, en uns apunts que juguen amb una aparent frivolitat, però que calen sempre de manera imprevisible.
  5. El Contrapunt badaloní: en Christian Carneado, situat en l’òrbita del PSC, va despuntar passades les eleccions amb diversos anàlisis sobre la Badalona post-22M plens de dades i uns arguments ben contrastats. Veurem què és el que va desgranant de cara al curs que comença.

I a banda dels 5, a continuació una relació d’altres blogs ‘ja més coneguts’ però també molt interessants. Llistats a continuació sense cap ordre especial: els de la Dolors Sabater, Oleguer Serra, Martí Serra, Pep Mita, Andreu Mas, Jordi Ballesteros, Jordi Albaladejo, Carlos Casado, Ismael Peña, Anna Fuster i Daniel Julià, Ferran Falcó, Josep Maria Llagostera, Joan Sansa, Dilluns, Joan GuaschMiquel Estruch, Jordi Crisol, Ferran Pallàs, Albert Lloreta, Lola M. Sala i Laura Garcia. Els de Joan ‘Janquim’ Carreras i Roger Melcior estan, com aquest que llegiu, en ‘procés de reinvenció’. Ah, i finalment , el de la Natalia Touzón, que espero que surti aviat del forn.” Gràcies per la síntesi, Oriol, el teu sempre ha estat un blog de referència.

Jo encara n’hi puc afegir algun més: el d’en Francesc Cabiró, el de l’Albert Fibla, el de la Núria Comas, el del Jaume Ortí (borinotus) el de la Carmen Pérez,  en Marc Torrecillas i segur que me’n deixo, ja és ben bé que Badalona aporta molt a la xarxa, i que les aportacions dels blocaires fan una Badalona més rica , més participativa i més interessant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.