8 de març de 2007
7 comentaris

Avui, dia de la dona treballadora, reivindico augmentar el PERMÍS DE PATERNITAT

Doncs sí, és una vergonya que els homes quan es casen tenen 15 dies de vacances, i el dia que tenen un fill només tenen dos dies naturals. Quina desproporció!! I la meva intenció no és disminuir els dies per casori, sinó augmentar els dies per naixement.

Cal que el nostres companys i marits tinguin com a mínim 15 dies o un mes per poder-se ocupar conjuntament amb nosaltres (que estem baldades després d’un part) dels nounats.

Com volem que s’impliquin en cuidar els nostres fills si han de continuar llevant-se a les 7 del matí i treballar 8 hores al dia? Si el nen plora, nosaltres no dormim, però ells tampoc. Si ells no haguessin de treballar, ens podrien ajudar a fer les tasques de la llar, a calmar el nadó que vol moltes atencions i a poder anar a un ritme més tranquil.

Dos dies naturals és una misèria, si el nen neix el divendres no tenen ni un dia de festa…

A més això faria disminuir la desproporció d’avantatges a l’hora de contractar un home o una dona. Amb un permís de quinze dies o de un mes, contractar una dona no es veuria amb tants mals ulls pels empresaris.

Nois, poseu-vos les piles i reivindiquem tots junts un permís de paternitat com cal!

  1. hi estic totalment d’acord!!! home!!!! per això hi ha tantes diferències… i poden ajudar tan o mes que una dona… no s’enten, que en el món en el que ens movem només tinguin 2 dies !!!!naturals!!! és per riure…. (de pena és clar…)

  2. I, encara més…, si aquests dos minsos dies cauen en cap de setmana…, turutut viola… ! Ja els has vist prou !!! …dilluns a pencar a les 8 h … Ni temps per anar al registre…

    Catalans i nouvinguts, a fer fills !!

  3. normalment és el pare qui va al registre civil, però si és el primer fill d’una parella que no està casada (és a dir, que no té llibre de família) han d’anar-hi tots dos. I si ha estat un part per cesàrea al segon dia la mare encara és a l’hospital.

  4. Estic completament d’acord amb la teva reflexió. De fet, és una vergonya que encara haguem de reivindicar drets com aquest. El fet que segueixin existint dies de les dones, dels sense sostre, dels malalts de la sida, dels treballadors, etc…  és un clar senyal que les coses segueixen sense funcionar. Haurem de lluitar per intentar aconseguir aquest equilibri de drets entre ambdós gèneres.

    Sami 

  5. Hauríem de fer aquesta reivindicació en el lloc adequat i rebre el suport d’entitats socials. No sé si algú ja ho ha pensat i fa alguna cosa. Voldria donar-los suport.

  6. doncs sabíeu que als EEUU les mares no tenen ni una setmana? l’únic que poden fer és negociar amb l’empresa a veure si els permet deixar de treballar durant una temporadeta  (sense cobrar, és clar!!)… no anem bé, no!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!