12 de setembre de 2013
Sense categoria
1 comentari

La data del referèndum

Si el procés cap a la independència anés de debò, com hauria d’anar, avui o demà o la setmana vinent, el Parlament de Catalunya hauria d’acordar la data del referèndum. Només això: un acord dient que tal dia del 2014 (posem-hi, per exemple, el 14-09-14) es procedirà a consultar per referèndum el poble del Principat de Catalunya sobre si vol la independència o no.

Si el govern de la Generalitat, en primer lloc, i els partits del pacte de governabilitat CiU-ERC, en segon lloc, i tots els partits que diuen estar pel dret a decidir, en tercer lloc, foren honestos i tingueren una mica de vergonya, haurien de prendre aquest acord, en coherència amb el que es van comprometre i per respecte al que el poble reclama massivament.

Només així, internacionalment, començarà a ser creguda Catalunya i a ser presa en consideració, com cal, la seva “classe” política. A més, una resolució com la susdita no vulnera cap norma, d’entrada, ja que no diu ni deixa de dir si el referèndum es farà d’acord amb alguna cobertura legal possible, d’aquí un any.

En fi, que si els diputats del Parlament de Catalunya no prenen l’acord de fixar per a l’any vinent (i això ho han de fer a un any vista) la data del referèndum, deu ser, senzillament, perquè no volen fer-lo, és a dir, perquè volen dilatar tant com puguin la independència nacional. I en aquest cas, caldrà, com a mínim, fer-los fora.

València, 12 de setembre de 2013 

  1. No vull corregir res del que estàs escrivint, hi estic plenament d’acord.

    La Pregunta del Referèndum ha de ser clara i neta i sense racons on poder amagar enganys i incompliments, i ha de suposar un mandat del Poble Català del Principat de Catalunya al President, al seu govern en ple i al Parlament.

    La pregunta només pot tenir dues respostes: Sí o No i prou.

    La pregunta, al meu entendre no ha de parlar d’Europa, el pacte amb Europa el farà el ja nou Estat Català Independent i haurà de ser un pacte amb marxa endarrere inclosa. Per a Catalunya volem la Independència total no pas mitges tintes. Els estats independents s’interrelacionen i temporalment comparteixen aquestes relacions mentre els convé per a l’interès dels seus ciutadans.

    La pregunta ha de ser:

    VOLS QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT INDEPENDENT?

    Sí o No ?

    ————-

    L’estat independent és l’òrgan i la carta d’identitat que legitima a tota nació dins de l’ordre mundial de les nacions.

    Aquest termes són complicats i jo no sóc un expert, però aquest és l’anhel dels catalans que Francesc Macià tan bé va saber interpretar.

    Accepto correccions naturalment.

    Salvador Molins, Berga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!