El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

20 de juny de 2010
Sense categoria
0 comentaris

ENQUESTES PER PASSAR FULL

Les males notícies pel socialisme i pel Tripartit s’acumulen. Les dues darreres enquestes que s’han donat a conèixer aquesta setmana, l’encarregada pel Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i la publicada pel diari El Periódico sobre els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, són impactants. Xavier Trias assoliria uns resultats espectaculars, amb una forquilla d’entre 17 i 19 regidors (la majoria absoluta està en els 21) i Artur Mas arribar als 65/67 diputats, a un escó de la majoria absoluta al Parlament de Catalunya. Aquests resultats, que arrosseguen el PSC-PSOE i el Tripartit al col.lapse electoral són, al mateix temps, la millor de les notícies pel país. Catalunya expressa, amb aquestes enquestes, la necessitat de passar pàgina  a la recerca de futur. La gent vol deixar enrera set anys de desgovern i de crisi i aspira a la recuperació econòmica, política i moral.

Xavier Trias, amb els 17-19 regidors a l’Ajuntament de Barcelona que li atorga la darrera enquesta encarregada per la Federació nacionalista, i Artur Mas, amb els 65/67 diputats que els atribueix el sondeig elaborat per l’empresa GESOP i publicat pel diari EL Periòdico, principal baluart del PSC-PSOE en el món mediàtic català, coincideixen en una cosa: s’acosta la tormenta perfecta que pot enfonsar el vaixell socialista i que els pot portar al dic sec durant la propera dècada.

Més enllà del patiment de la gent en mig de la crisi econòmica i de la pèsima gestió dels governs socialistes, a quí i a l’estat, els resultats de les enquestes tenen una explicació del tot racional. La gent necessita girar full, la gent necessita esperança en el futur. La gent necessitem creure en un futur millor. No n’hi ha prou amb castigar electoralment els causants de l’estat de coses actual. Necessitem atorgar la confiança a les persones, els grups i les ofertes electorals que puguin acreditar solvència i tinguin credibilitat. Rés no serà fàcil en el futur. No existeixen duros a quatre pessetes ni fòrmules màgiques, però el lideratge de persones com Artur Mas i Xavier Trias, generen confiança. I no estan sols. Darrera d’ells hi podem trobar una marca prestigiada i a l’alça. Convergència i CiU han aixecat el vol i han superat una conjuntura negativa associada al darrer mandat del President Pujol, massa a prop d’un PP malalt d’anticatalanisme. El nou cicle ha començat, a Catalunya i a Barcelona. Haurem de passar per sobre de la Sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, fer els governs dels millors, avançar en el Dret a Decidir i estar preparats per entrar en un conflicte institucional amb l’estat. I tot això, sabent que prop del 50% dels catalans està a favor de la independència, encara que una bona part d’aquests cregui que encara no és el moment de formular la consulta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!